Maak uw keuze

WK Veldrijden 2018

Wereldkampioenschap veldrijden Zuid-Limburg, Valkenburg 3&4 februari 2018

Zaterdag 3 en zondag 4 februari 2018 vinden er in Valkenburg de wereldkampioenschappen veldrijden plaats. Op zaterdag staan de wedstrijden van de Mannen Junioren, Vrouwen -23 en de Vrouwen Elite gepland. Op zondag zullen de mannen -23 en de heren Elite van start gaan.

Het is voor het eerst dat er een wereldkampioenschap veldrijden in Limburg georganiseerd zal worden! Er is zelfs pas zeven keer een kampioenschap georganiseerd in heel Nederland. De zeven voorgaande Nederlandse edities vond het WK veldrijden vier keer in Brabant plaats, twee keer in Gelderland en één keer in Drenthe. Echter aan de veelzijdigheid van het parcours in Zuid-Limburg valt niet te tippen. Het parcours waarop het WK Veldrijden wordt verreden voert over de flanken van de bekende Cauberg. Het is dus al wel zeker dat er flink wat hoogteverschillen aanwezig zullen zijn. Alleen de allerbeste veldrijders zullen voor de medailles en regenboogtrui strijden! 

Verblijf dicht in de buurt?

Mis niks van dit WK veldrijden en zorg dat u in de buurt verblijft! Buitenplaats de Mechelerhof is de juiste locatie!
Buitenplaats De Mechelerhof ligt midden in het prachtige heuvellandschap van Zuid-Limburg, dicht tegen de Belgische grens in het rustieke dorpje Mechelen. Het is een rustig en zeer ruim opgezet vakantiepark in typisch Limburgse vakwerkbouwstijl. Het is dé ideale uitvalsbasis tijdens wieleractiviteiten! Vanaf ons park bent u binnen 15 minuten op de Cauberg! 

Programma WK veldrijden 2018

Zaterdag 3 februari:

  • 11u00 WK Junioren
  • 13u00 WK Dames Beloften (U23)
  • 15u00 WK Dames Elite

Zondag 4 februari:

  • 11u00 WK Heren Beloften (U23)
  • 15u00 WK Heren Elite (profs)