Maak uw keuze

Racefietsen

Het zegt genoeg dat de enige Nederlandse wielerklassieker, de Amstel Gold Race maar liefst 3x door Mechelen komt. Binnen een straal van 10 km ligt o.a. de Keutenberg, de Cauberg, de Kruisberg, de Eijserenbosweg, de Gulpenerberg, de Schweiberg, de Vaalserweg én … de Mechelerhof ligt op slechts 3 km van de langste Nederlandse beklimming, de Camerig. Maar ook kuitenbuiters als de Keutenberg en de Cauberg zijn prima te combineren in een trainingsrondje vanaf het park. Kortom, de Mechelerhof is de perfecte uitvalsbasis voor de echte racefietser!! 

Video-impressies beklimmingen omgeving Mechelerhof

Van de bekendste beklimmingen zijn ook hele leuke video- impressies te bekijken. Bekijk hier de beklimmingen die in de omgeving van Buitenplaats De Mechelerhof liggen:

- Camerig (video)
- Kruisberg (video)
- Eyserbosweg (video)
- Gulpenerberg (video)
- Schweiberg (video)
- Vaalserberg (video)
- Keutenberg (video)
- Cauberg (video)

Zelf een deel van de Amstel Gold Race rijden?

Natuurlijk wil iedere wielrenner die in Zuid Limburg gaat fietsen minimaal een deel van de Amstel Gold Race rijden. Dat is nu heel makkelijk, want de complete Amstel Gold Race route is 365 dagen per jaar te rijden, omdat de hele route met vaste routebordjes is uitgepeild. De route is ingedeeld in 3 lussen, waarvan lus 2 door het gezellige dorpje Mechelen komt. Bijzonder is de tijdregistratie waarmee op zeven beklimmingen je tijd wordt gemeten en direct wordt weergegeven. Je kunt de speciale tijdregistratie chip lenen bij vertrek- en eindpunt Amstel Gold Race Xperience in Valkenburg. Na afloop bekijk je online je resultaten en het filmpje van jouw eigen beklimming.