Maak uw keuze

Pinkpop

Pinkpop 2018

Op 15, 16 en 17 juni is het weer zover, pinkpop!
Pinkpop 2018 wordt de 49ste editie van het festival in Zuid-Limburg. Pinkpop vindt plaats sinds 1970. Het festival werd eerst in Geleen gehouden en later in Landgraaf. Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival dankt zijn naam aan het feit dat Pinkpop traditioneel met Pinksteren plaatsvindt. In een aantal jaren, waaronder 2016, werd Pinkpop niet in het Pinksterweekend georganiseerd. Dit komt doordat Pinksteren soms erg vroeg in het jaar valt en daardoor niet de beste line-up geprogrammeerd kan worden. Bands bevinden zich vaak niet in Europa of zijn zelfs helemaal nog niet aan het touren.

Dat het festival al zolang meegaat, betekent niet dat festivalorganisator Jan Smeets stopt met vernieuwen. Sinds 2014 is er bijvoorbeeld naast de mainstage, 3FM stage en Brand Bier Stage een vierde podium toegevoegd. Hier is plaats voor alternatieve bands en acts. Verder is sinds de vorige editie een speciaal podium voor singer-songwriters ingericht: The Garden Of Love. Er is één festivalaspect niet aan verandering onderhevig: de bierprijs blijft steevast op € 2,50 staan.

Onbezorgd naar het festivalterein!

Vanaf Buitenplaats de Mechelerhof bent u binnen 20 minuten op het festivalterrein. Samen met Taxi Avantis hebben wij ervoor gezorgd dat de gehele dag busjes rijden van en naar Landgraaf, zo gaat u zonder zorgen naar Pinkpop en na een super dag weer terug naar de Mechelerhof! Aan de receptie kunt u hiervoor munten kopen a €8,- per stuk. 

Hierbij het volledige programma:

VRIJDAG 15 JUNI

PEARL JAM
SNOW PATROL
BLØF
LIL’ KLEINE
THE OFFSPRING
OH WONDER
JESS GLYNNE
OLIVER HELDENS
BLAUDZUN
THE LAST INTERNATIONALE
WALDEN
DONNIE
THE ACADEMIC
SLYDIGS
AÏCHA CHERIF

ZATERDAG 16 JUNI

FOO FIGHTERS
THE SCRIPT
NOTHING BUT THIEVES
MISS MONTREAL
WALKING ON CARS
NOEL GALLAGHER’S HIGH FLYING BIRDS
A PERFECT CIRCLE
PAROV STELAR
JP COOPER
ALAN WALKER
SEVN ALIAS
AURORA
MARMOZETS
DE LIKT
YOUNGR
GANG OF YOUTHS
THEO LAWRENCE & THE HEARTS
RILEY PEARCE

ZONDAG 17 JUNI

BRUNO MARS
EDITORS
THE KOOKS
JESSIE J
RONNIE FLEX & DEUXPERIENCE
DJ RASHIDA
OSCAR AND THE WOLF
TRIGGERFINGER
YEARS & YEARS
MILKY CHANCE
MICHELLE DAVID & THE GOSPEL SESSIONS
DON DIABLO
BRIAN FALLON & THE HOWLING WEATHER
MAAN
CLOVES
GRETA VAN FLEET
SCARLET PLEASURE
THE OVERSLEPT
TOM WALKER
BLACKBIRD