Zoek & boek direct uw vakantie
Overzicht

Wijngaarden

Stel u voor: wandelend door de schilderachtige wijngaarden, genietend van de warme zonnestralen die de druiven koesteren. Proef de ambachtelijk gemaakte wijnen, vol van karakter en unieke smaken die het terroir van Zuid-Limburg weerspiegelen. Met de Mechelerhof als uw thuisbasis, kunt u deelnemen aan wijnproeverijen bij lokale wijnhuizen en leren over de kunst van het wijn maken van gepassioneerde wijnboeren.

Ontdek de wijngaarden in Zuid-Limburg

Rondom onze Buitenplaats zijn verschillende wijngaarden te vinden. Zo ook de oudste wijngaard van Nederland. Wijndomein St. Martinus maakt al sinds 1988 en was de eerste die rode wijn maakte in Nederland. Ook vindt u in de regio de hoogstgelegen wijngaard van het land: Wijngoed Fromberg. Hier kunt u tevens op bezoek gaan om te zien hoe deze wijn gemaakt wordt.

Wijngaarden in Zuid-Limburg

De mooiste wijnroutes

Wist u dat u een bezoek aan de verschillende wijngaarden gemakkelijk kunt combineren? Door een van de verschillende wijnroutes te wandelen, kunt u verschillende wijngaarden tegelijk bezoeken. Deze wandelroutes laten u de mooiste plekjes van de regio zien terwijl u ook nog verschillende wijngaarden kunt bezoeken. Kortom, als u een echte wijnliefhebber bent, dan is een wijnroute echt iets voor u!

Ontdek de Route des Vins

Wijnen proeven

Het is leuk om een wijnroute te lopen, maar het is ook belangrijk om de wijnen te proeven. We zeiden het hierboven al, maar het is ook mogelijk om rondleidingen te krijgen bij sommige wijngaarden. Uiteraard wordt er tijdens een rondleiding niet alleen verteld over de wijnen, maar mag u de wijnen ook proeven. Zo kunt u meteen proeven welke wijn u het lekkerst vindt. Vergeet dus vooral niet om een lekker flesje wijn mee naar huis te nemen!

Wijnrestaurant op het Land

Ontdek de culinaire hoogstandjes van Wijnrestaurant op het Land van 26 juli tot 20 augustus 2023. Dit jaar vindt het plaats bij Landgoed Overst met haar Wijngaard aan de Winthagerweg te Voerendaal. Geniet van smaakvolle gerechten, perfect gecombineerd met de beste Limburgse wijnen, te midden van de prachtige natuur van Zuid-Limburg. Een unieke gastronomische ervaring die u niet wilt missen!