Zoek & boek direct uw vakantie
Overzicht

Wijngaarden

Rondom onze Buitenplaats zijn verschillende wijngaarden te vinden. Zo ook de oudste wijngaard van Nederland. Wijndomein St. Martinus maakt al sinds 1988 en was de eerste die rode wijn maakte in Nederland. Ook vindt u in de regio de hoogstgelegen wijngaard van het land: Wijngoed Fromberg. Hier kunt u tevens op bezoek gaan om te zien hoe deze wijn gemaakt wordt.

Wijngaarden in Zuid-Limburg


De mooiste wijnroutes

Wist u dat u een bezoek aan de verschillende wijngaarden gemakkelijk kunt combineren? Door een van de verschillende wijnroutes te wandelen, kunt u verschillende wijngaarden tegelijk bezoeken. Deze wandelroutes laten u de mooiste plekjes van de regio zien terwijl u ook nog verschillende wijngaarden kunt bezoeken. Kortom, als u een echte wijnliefhebber bent, dan is een wijnroute echt iets voor u!

Ontdek de Route des Vins


Wijnen proeven

Het is leuk om een wijnroute te lopen, maar het is ook belangrijk om de wijnen te proeven. We zeiden het hierboven al, maar het is ook mogelijk om rondleidingen te krijgen bij sommige wijngaarden. Uiteraard wordt er tijdens een rondleiding niet alleen verteld over de wijnen, maar mag u de wijnen ook proeven. Zo kunt u meteen proeven welke wijn u het lekkerst vindt. Vergeet dus vooral niet om een lekker flesje wijn mee naar huis te nemen!