Zoek & boek direct uw vakantie
Overzicht

Sportieve uitstapjes

Vanaf Buitenplaats de Mechelerhof kunt u verschillende sportieve uitstapjes ondernemen. Heerlijk zwemmen, mountainbiken, wielrennen of wandelen bijvoorbeeld. Maar er is nog meer te doen zoals zwemmen in een binnen- of buitenzwembad of skiën in een indoorhal.

Lekker zwemmen

Bij warm weer wilt u natuurlijk graag de verkoeling op zoeken! Of bij minder weer is een dagje naar een overdekt zwembad ook erg leuk. We hebben een aantal zwembaden in de buurt voor u op een rij gezet:

  • Gulpen Mosaqua: Vlakbij ons vakantiepark vindt u Subtropisch Zwemparadijs Mosaqua. Kaartjes met korting zijn bij de receptie van De Mechelerhof verkrijgbaar.

Twee andere tips in Duitsland zijn het Aken Openluchtzwembad Hangeweiher zo'n 15 km vanaf ons park. Een gemeentelijk zwembad met buitenbaden met fontein, glijbaan en voor kleine kinderen een waterspeelplaats. Een ander bad in Aken is de historische Elisabethhalle ook op zo'n 15 km gelegen. Nog in oorspronkelijke staat verkerend binnenzwembad (27,5 x 12,5 meter), gebouwd in 1911 in Jugendstil.

Sportieve indoor activiteiten in Zuid-Limburg

Bij Powerarea in Lemiers Vaals vindt u de perfecte oplossing voor een regenachtige dag in Zuid-Limburg! Deze veelzijdige indoor locatie biedt een scala aan activiteiten voor jong en oud. Ga de competitie aan tijdens een spannende kart race op de uitdagende kartbaan, waar u uw racevaardigheden kunt testen en genieten van een adrenalineboost. Daarnaast kunt u uw precisie en strategie laten zien tijdens een potje bowlen of lasergamen met vrienden en familie. Voor de echte avonturiers is er paintball, waar u in een tactische strijd uw tegenstanders kunt uitschakelen.

Fietsen en wandelen

Ook voor fietsen en wandelen zit u goed op Buitenplaats de Mechelerhof. Sterker nog: wij houden zó van fietsen en wandelen, dat wij er verschillende voorzieningen voor hebben aangebracht op onze buitenplaats. De heuvels van Zuid-Limburg lenen zich perfect voor een intensieve fietstocht of een rustgevende wandeling. Kijk op onze fiets- en wandelpagina voor meer info over bijvoorbeeld routes.

De piste op

Ook kunt u in Zuid-Limburg de piste op. Nee, niet op een van de heuvels die de regio kent. Maar in SnowWorld, in Landgraaf. Bind de dunne latten onder, pak het snowboard en trotseer de sneeuw. Ideaal voor een dagje uit tijdens uw vakantie in Limburg.

Sport & Adventure

Bent u liefhebber van spanning en sensatie? In Zuid-Limburg kunt u ook tokkelen bij de Wilhelminatoren, wandklimmen, een hoogteparcours doen in de bomen of karten. Er zijn een heleboel avontuurlijke activiteiten die u kunt doen. Ook ondergronds zoals grotbiken of een grotklautertocht. Deze worden georganiseerd door Valkenburg Adventure.

Tips van Visit-Zuid Limburg