Menu
nl

Op zoek naar cultuur

Kasteel Hoensbroek en andere kastelen

Kasteel Hoensbroek is het enige museumkasteel in Limburg. Alleen dit feitje zorgt er al voor dat u hier zeker een kijkje moet nemen. In het kasteel beleeft u de middeleeuwen als nooit tevoren. Een bezoekje aan het kasteel is op verschillende manieren in te richten. Zo kunt u het kasteel aan de hand van een route verkennen en kan de jeugd verschillende speurtochten doen om het kasteel te ontdekken. En heeft u het hele kasteel doorkruist? Dan kunt u even lekker bijkomen met een kopje koffie en een stukje Limburgse vlaai. 
Naast Kasteel Hoensbroek kunt u ook op bezoek gaan bij Waterburcht Pietersheim en Landcommanderij Alden Biesen. Waterburcht Pietersheim vertelt de geschiedenis van 12e-eeuwse veldslagen. Daarnaast kun je nog de mooie kapelzaal zien en de ringvormige weermuren. U kunt hier een mooie verrassingstocht doen, maar ook genieten van het uitzicht over het burchtplein, de film over de burcht en de verhalen.
Ook kunt u naar Landcommanderij ALden BLiesen. Dit kastelencomplex is fraai gerestaureerd en absoluut een bezoek waard.

Amerikaanse begraafplaats in Margraten

In Margraten bevindt zich de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland. Hier liggen ruim 8.000 militairen begraven, waarvan een groot deel is gesneuveld tijdens de bevrijding van het zuid-oosten van Nederland in de Tweede Wereldoorlog. De dertig meter hoge toren die hier te vinden is, is van ver al te herkennen. U vindt de begraafplaats op zo'n 20 minuten vanaf De Mechelerhof.

Thermenmuseum in Heerlen

Het Thermenmuseum is een oud Romeins Badhuis . Net als Kasteel Hoensbroek is dit museum uniek in Limburg. Sterker nog, dit is het enige publieke Romeinse badhuis uit die tijd dat in Nederland bewaard is gebleven. Het museum heeft een grote collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd. Daarnaast krijg je een goed beeld van het badhuis en alles wat daar bij hoorde. Een bezoek aan dit museum staat voor een uniek dagje weg. 

Natuurhistorisch Museum in Maastricht

Bent u geïnteresseerd in natuur? Dan is het Natuurhistorisch Museum in Maastricht misschien iets voor u. Dit mooie museum geeft de bezoeker een prachtige rondreis door de natuurgeschiedenis van Limburg. Van fossielen, landschappen en vissen uit de Limburgse rivieren tot insecten en een heus Dinosaurus fossiel; u ziet het hier allemaal. 

Bonnefantenmuseum Maastricht

Maastricht beschikt over nóg een mooi museum: het Bonnefanten Museum. Dit museum toont verschillende schilderwerken en sculpturen. Ze hebben vaak tentoonstellingen, waarbij er steeds verschillende kunstenaars gepresenteerd worden. Zo kunt u elke keer dat u naar het museum gaat een hele andere belevenis hebben. Hartstikke leuk om dit museum tijdens uw vakantie te bezoeken.

Museum Vaals

Ook in Vaals kunt u een mooi museum bezoeken. Museum Vaals toont een grote collectie aan heiligenbeelden, waarvan sommigen wel 3,5 meter hoog zijn. In het museum kunnen bezoekers tevens hun naamheilige opzoeken. En heeft u het museum gezien, dan kunt u een lekker hapje of drankje nemen in het museumcafé "De Zwarte Madonna". Zo kunt u hier een mooi dagje uit van maken.

Museum Valkenburg

De kans is groot dat u tijdens uw vakantie in Mechelen een bezoekje aan Valkenburg gaat brengen. Als dat inderdaad het geval is, dan raden wij u aan ook zeker een bezoekje aan Museum Valkenburg te brengen. Het museum toont verschillende werken van Zuid-Limburgse kunstenaars uit de 20ste en 21ste eeuw. Daarnaast staat Valkenburg bekend om zijn gebouwen uit mergelsteen. Het is dan ook niet verrassend dat het gebouw waarin het museum gevestigd is een oud raadhuis uit mergelsteen is. Zo komt de geschiedenis van Valkenburg ook op die manier terug. 

Omgeving overzicht

Op de hoogte blijven van Buitenplaats Mechelerhof?

Dat kan! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Instagram.