Zoek & boek direct uw vakantie
Overzicht

Om iets te ontdekken

Het centrum van Mechelen

Laten we beginnen met het centrum van Mechelen. Bovenop de kerkheuven in Mechelen staat de oude kerk uit 1810. Hier stond in het verleden een nog oudere kerk, maar deze heeft de tand des tijds niet doorstaan. Op het kerkpleintje bij de kerk staat Café 't Pintje. Dit 19e eeuwse Huiskamercafé is dé plek om lekker een drankje te drinken of een hapje te eten.

Leuke steden bij het Geuldal

Ook zijn er verschillende leuke steden in het Geuldal te vinden.Wat dacht u van het gezellige Gulpen? Gulpen is een stadje waar u heerlijk kunt relaxen op een van de terrassen. Maar u kunt ook de plaatselijke Gulpener Bierbrouwerij bezoeken. Een andere leuke stad is natuurlijk Valkenburg. Hier kunt u heen om de ruïne boven de stad te bezoeken of bijvoorbeeld een rondleiding door de mergelsteengrotten te krijgen.

Een ritje met de stoomtrein

Nog zo'n uniek uitstapje: een ritje met de stoomtrein over de Miljoenenlijn. De Limburgse Stoomtrein Maatschappij neemt u mee op een prachtig ritje door het Limburgse heuvelland. Laat u meenemen door vervlogen tijden tijdens een rit in dit klassieke vervoermiddel.

Het Drielandenpunt in Vaals

Onvermijdelijk tijdens een vakantie in Zuid Limburg is natuurlijk een bezoek aan het Drielandenpunt in Vaals. De plek waar België, Nederland en Duitsland samenkomen is een geliefde plek voor toeristen.

Schapen drijven in het Limburgse heuvelland

Wat is er nu leuker dan een dagje doorbrengen in de prachtige natuur van Zuid-Limburg? Bij Paradijsvogels in Epen/Cotessen kunt u deelnemen aan een unieke ervaring - schapen drijven! Dit is een activiteit die zowel leuk als leerzaam is voor jong en oud. Onder begeleiding van ervaren herders leert u de kunst van het schapen drijven en ontdekt u de speciale band tussen herder en kudde. Het is een perfecte manier om even weg te zijn van de drukte en te genieten van de rust en schoonheid van het Limburgse landschap. Schapen drijven is niet alleen een activiteit, het is een beleving die u niet snel zult vergeten.