Menu
nl

Om iets te ontdekken

Het centrum van Mechelen

Laten we beginnen met het centrum van Mechelen. Bovenop de kerkheuven in Mechelen staat de oude kerk uit 1810. Hier stond in het verleden een nog oudere kerk, maar deze heeft de tand des tijds niet doorstaan. Op het kerkpleintje bij de kerk staat Café 't Pintje. Dit 19e eeuwse Hoeskamercafé is dé plek om lekker een drankje te drinken of een hapje te eten. Daarnaast beschikt Mechelen over een eeuwenoude Kasteelhoeve en Commandeursmolen. Beiden verdienen zeker een bezoekje.

Glasblazerij Gerardo Cardinale

De eerste tip die wij u mee willen geven is een bezoek aan glasblazerij Gerardo Cardinale. De Italiaanse glasblazer Gerardo Cardinale is in 1995 uitgeroepen tot beste glasblazer van Europa. En hij heeft in Vaals een eigen glasblazerij waar u naartoe kunt gaan. Aan de hand van demonstraties laat de glasblazer de fijne kneepjes van het vak zien. Daarnaast kun je hier natuurlijk zijn glaswerkcreaties kopen. Een bezoek aan deze glasblazerij zorgt voor een uniek en interessant dagje weg.

Een ritje met de stoomtrein

Nog zo'n uniek uitstapje: een ritje met de stoomtrein over de Miljoenenlijn. De Limburgse Stoomtrein Maatschappij neemt u mee op een prachtig ritje door het Zuid Limburgse heuvelland. Laat u meenemen door vervlogen tijden tijdens een rit in dit klassieke vervoermiddel.
Er zijn verschillende arrangementen te reserveren, waaronder een culinair arrangement. Zo maakt u van uw ritje in de stoomtrein een bijzonder dagje weg. 

Het Drielandenpunt in Vaals

Onvermijdelijk tijdens een vakantie in Zuid Limburg is natuurlijk een bezoek aan het Drielandenpunt in Vaals. De plek waar België, Nederland en Duitsland samenkomen is een geliefde plek voor toeristen. En dat is ook te merken aan het aantal faciliteiten die de plek rijk is. Was er vroeger enkel een Drielandenpunt, nu is er een doolhof, speeltuin en eetgelegenheid gevestigd waardoor je hier nu gerust een paar uur door kunt brengen. Wij raden dan ook zeker aan even langs het punt te gaan.

Zoek de sneeuw op

Bent u toe aan een actief dagje tijdens uw vakantie? Kom dan naar SnowWorld Outdoorpark in Landgraaf. Dit park biedt onder andere de mogelijkheid om te skiën en snowboarden. Met 5 verschillende skipistes kunt u hier heel goed ene hele dag sneeuwpret beleven. Daarnaast kunt u in SnowWorld ook een klimpark bezoeken, wellness-faciliteiten gebruiken en fitnessen. Kortom, voor een actief vakantiedagje moet u naar SnowWorld in Landgraaf.

Kajakken over de Maas

Lekker even het water op? Dat doet u bij Kajak Maasland. Hier huurt u een kajak, om vervolgens lekker te varen op de Maas. Dat betekent een dagje heerlijk genieten op warme zomerdagen.

Verschillende grotten

Ook kunt u verschillende grotten in de buurt van de Mechelerhof ontdekken. Zo kunt u bijvoorbeeld naar de grotten van de St. Pietersberg. Deze grotten in Maastricht zijn, net als veel andere grotten in Limburg, ontstaan door de winning van Mergel. Hierdoor is een uniek labyrint ontstaan die u kunt bezoeken. Ook kunt u naar de Gemeentegrot in Valkenburg. Ook deze is door mergelwinning ontstaan en geeft de bijzondere geschiedenis van Valkenburg weer. Als u toch in Valkenburg bent kunt u ook de FLuweelengrot met Kasteelruïne bezoeken. Zo kunt u een bezoek aan de grot combineren met een bezoek aan de bekende ruïne van Valkenburg.

Heerlijk zwemmen in Zwemparadijs Mosaqua

Ook als u even een lekkere duik wilt nemen zit u op Buitenplaats De Mechelerhof goed! Want kinderen mogen gratis komen zwemmen in Tropisch Zwemparadijs Mosaqua in Gulpen. En volwassenen krijgen korting op de entree. Het zwemparadijs beschikt over wildwaterbanen, wellness en speelvoorzieningen. U kunt hier uzelf hier dus heerlijk uitleven.

 

Omgeving overzicht

Op de hoogte blijven van Buitenplaats Mechelerhof?

Dat kan! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Instagram.