Menu
nl

Musea & cultuur

Zuid-Limburg staat vol met musea en cultuur. Er zijn een heleboel kastelen in de regio te vinden, maar ook veel musea om te bezoeken. En veel van deze musea en kastelen kunt u gemakkelijk vanaf Buitenplaats De Mechelerhof bereiken. Sterker nog: de meeste culturele activiteiten kunt u gemakkelijk per fiets bereiken.

Kastelen in de regio

Bijvoorbeeld de verschillende kastelen in de regio. Pak de fiets en rijd bijvoorbeeld naar Buitenplaats Kasteel Wijlre. Deze prachtige historische plek combineert natuur en cultuur op een prachtige manier. Zo is er het 17e eeuwse kasteel, een prachtige 19e eeuwse tuin en mooie kunstwerken. Een ander mooi kasteel om te bezoeken is Château Wittem. In Kasteel Hoensbroek kunt u een mooie waterwandeling maken, ridders ontmoeten of een spannende kasteeltocht met het gezin maken. 

Musea in Zuid-Limburg

Naast kastelen kunt u in de regio ook heel veel musea bezoeken. Een daarvan is het Dirk Bal Museum in Sint-Geertruid. Dirk Bal is Beeldend Kunstenaar een maakt bijvoorbeeld zeer realistische portretten. Een ander museum in Zuid-Limburg is museum De Kopermolen in Vaals. In het museum worden verschillende expositites tentoongesteld.

Musea in Zuid-Limburg

Kerken en kapellen

Ook is de regio rijk aan kapellen en kerken. Dit variëerd van kleine kapelletjes tot grote kathedralen. Een van die kleine kapelletjes is de Catherinakapel in Lemiers. Dit kleine kerkje is de oudste zaalkerk van Nederland. Stammend uit de 11e eeuw heeft dit kerkje een zeer rijke geschiedenis. Zoekt u het wat groter? Dan komt u al snel uit in de Basiliek Van het Heilige Sacrament in Meerssen. Deze enorme kerk op de markt van Meerssen staat bekend om het oudste "mirakel" van Nederland. In 1222 vond hier namelijk het bloedwonder plaats. 

Omgeving overzicht

Op de hoogte blijven van Buitenplaats Mechelerhof?

Dat kan! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Instagram.