Maak uw keuze

Musea

Thermenmuseum

In het Thermenmuseum in Heerlen vind je de indrukwekkende restanten van een romeins badhuis (thermen). Het enige publieke badhuis uit die tijd dat in Nederland bewaard is gebleven! Vanaf een grote loopbrug kun je de resten bewonderen. In het museum kun je tevens een gevarieerde en ruime collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd bezichtigen. Deze zijn afkomstig uit Coriovallum (de Romeinse stad die onder Heerlen ligt) en uit villa's en boerderijen uit de omgeving

Kasteel Hoensbroek

Het enige museumkasteel in Limburg zorgt voor de herbeleving van het verleden in de tijd van de middeleeuwen. Leuk voor jong en oud! U kunt een route krijgen en daarmee het kasteel verkennen. U krijgt informatie over de bouwgeschiedenis, de inrichting en over de kasteelbewoners. Voor de jongere gasten zijn er verschillende speurtochten en andere activiteiten te doen. Voor elk wat wils! Na afloop kunt u nog even rustig nazitten en genieten van een kopje koffie en een Limburgse vlaai.

Natuurhistorisch Museum Maastricht

De permanente expositie in het Natuurhistorisch Museum Maastricht vertelt het verhaal van de natuur van Limburg van vroeger en nu. De Reis door de Tijd neemt je met een uitgebreide fossielenverzameling mee door 400 miljoen jaar aardgeschiedenis. De afdeling Dynamiek vertelt over de interactie tussen mens en natuur. Het tweede deel van de eerste verdieping toont de verschillende landschappen van het huidige Limburg. In de aquaria tref je de vissen uit de beken en rivieren in Limburg, en het vernieuwde insektarium geeft een beeld van de ongelofelijke diversiteit van de insekten. Het 'Bruin Museum' laat zien hoe een museum er honderd jaar geleden uitzag. Het reusachtige fossiel van de mosasaurus Bèr is te groot voor het museum; dat staat in zijn eigen huisje in de museumtuin.

Openingstijden
Maandag: Gesloten
Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 -17:00 uur
Zaterdag en Zondag: 13:00 - 17:00 uur
* met uitzondering van enkele feestdagen

Entreeprijzen
Volwassen: €6,00
Kind t/m 4 jaar: gratis
Kind 5 t/m 11 jaar: € 4,00
Senior: € 4,00
CJP, Countdown, Student: € 5,00
Museumkaart: gratis

Bonnefantenmuseum Maastricht

Het Bonnefantenmuseum combineert, in een gebouw van Aldo Rossi, particuliere en publieke collecties met zowel oude schilderkunst en sculptuur als hedendaagse kunst. Voor u een kijkje gaat nemen bij dit museum kunt u eerst even op de site kijken welke collectie's er op dit moment te bewonderen zijn.
www.bonnefanten.nl

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur. 
De kassa sluit om 16.30 uur. 
We zijn ook OPEN op: 
Paasmaandag  
Koningsdag
Hemelvaartsdag
Pinkstermaandag 
Tweede Kerstdag

Entreeprijzen
Volwassenen: € 9,00 
13 t/m 18 jaar: € 4,50 
Studenten, CJP, Cultuurkaart: € 4,50 
Kinderen t/m 12 jaar: gratis 

Museum Vaals

Het museum presenteert haar tentoonstellingen in een monumentale kloosterkapel. Een unieke verzameling heiligenbeelden met een hoogte van 1 meter tot 3,5 meter wisselend gecombineerd met hedendaagse kunst. In de "kleurrijke kijkdoos" wordt de bezoeker omringd door ruim 200 kerkbeelden met hun eigen verhaal.Het zal voor de bezoeker van het museum echt een ervaring zijn om door het gangpad naar het altaar te wandelen. Vermeldenswaard is dat het spraakmakende museum voor iedere bezoeker informatie heeft over zijn of haar persoonlijke naamheilige. 
Tegenover het museum staat in het park het bijzondere sfeervolle museumcafé "De Zwarte Madonna". Ook in het bijbehorende park en het bos zijn naast de oudste boom van Vaals, verschillende oude en moderne heiligenbeelden te bewonderen.

Openingstijden 
Dinsdag t/m zondag: 10.30 t/m 17.30
Groepen op afspraak

Toegangsprijs
Volwassen: € 5,00
Kinderen t/m 11 jaar: € 2,50
Jaarkaart: € 6,00