Maak uw keuze

Grotten

Grotten St. Pietersberg

De grotten van de St. Pietersberg zijn ontstaan door de winning van mergel. In de loop der eeuwen is een bijzonder labyrint gevormd met meer dan 20.000 gangen! Twee van deze gangenstelsel zijn geopend voor publiek. Onder leiding van een VVV gids worden rondleidingen gegeven van circa een uur, waarbij de geschiedenis weer tot leven komt.

De temperatuur in de grotten is 9 à 10 graden, er wordt daarom geadviseerd om een trui, vest of jas mee te nemen.

Entreeprijzen:
Volwassenen vanaf € 5,95
Kinderen vanaf € 4,95

Gemeentegrot Valkenburg

In Valkenburg, of eigenlijk onder Valkenburg bevindt zich een ronduit fascinerende wereld. Het is de Gemeentegrot, per jaar door velen bezocht. Met de ontginning van deze grot werd zo'n 2000 jaren geleden begonnen toen de Romeinen de mergel uit de bodem nodig hadden als bouwmateriaal. U wordt geconfronteerd met de oerkracht van de natuur, die steeds van aanzien is veranderd. Als u in Limburg bent, bezoek dan eens de Gemeentegrot in Valkenburg aan de Geul. Alle inlichtingen over openingstijden, toegangsprijzen en rondleidingen worden u graag verstrekt aan de kassa van de Gemeentegrot. Tijdige aanmelding van groepen en gezelschappen is gewenst. 

Voor meer informatie
tel 0031 (0) 43-6012271
e-mail: gemeentegrot@valkenburg.nl

Adres: 

Gemeentegrot 
Cauberg 4 
6301 BT Valkenburg aan de Geul 
0031(0)43-6012271

Steenkolenmijn

Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond. Tijdens de rondleiding krijgt u een promotiefilm van de staats mijnen uit de jaren zestig te zien, de rondleiding wordt gedaan door een ex-mijnwerker die u mee neemt in de wereld van de steenkoolwinning. Elke gids laat met zijn eigen verhaal en de nodige humor de sfeer van toen herleven. Dit wordt nog eens versterkt door de demonstraties van mijnbouw-machines. Blijf nar de rondleiding nog even in de sfeer van het verleden en bezoek het museum met krijt- en carboon fossielen. 

Openingstijden 
1 april tot 1 november
Dagelijks rondleidingen, minimaal elk uur en start op het hele uur, vanaf 10:00 - 17:00 uur
Een rondleiding duurt ongeveer 75 minuten inclusief een film over de mijnbouw.

1 november t/m de kerstvakantie
Dagelijks rondleiding om 12:00, 13:30 en 15:00 uur

Na de kerstvakantie tot 1 april
Ma t/m vr: rondleiding om 14:00 uur. Tijdens het weekeinde en voorjaarsvakantie rondleidingen om 12:00, 13:30, 15:00 uur

De steenkolenmijn is gesloten op eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en carnavalszondag en maandag.

Adres: 

Steenkolenmijn 
Daalhemerweg 31 
6300 AA Valkenburg aan de Geul 
043-6012491

Kasteelruine Fluweelengrot 

Laat u leiden door één van de oudste ondergrondse gangen stelsels van Zuid-Limburg. verwonder u over de verhalen over de blokbrekers die eeuwenlang mergel wonnen om kastelen en kerken te bouwen. Leef mee met de mensen die zich in oorlogen schuil hielden en ontdek hun geheime plekken. Bewonder de prachtige schildering en sculpturen in de grot. Een indrukwekkende tocht.
De temperatuur in de Fluweelengrot is constant 12 graden. Houdt u hier rekening mee met uw kleding.

Adres: 

Kasteelruïne Fluweelengrot 
Daalhemerweg 27 
6301 BJ Valkenburg 
043 820 00 40

Maastricht Underground

Maastricht Underground. De verzamelnaam voor alles wat er te doen en te beleven valt bij Fort St. Pieter, Grotten Noord, Grotten Zonneberg, de Kazematten en de ENCI groeve. Beleef Maastricht Underground en stap terug in de tijd, treed het donker tegemoet of laat je fantasie de vrije loop als je de verhalen hoort die Maastricht Underground herbergt. Ook is er speciaal voor kinderen van alles te beleven en regelmatig vinden er spannende, sfeervolle en ludieke evenementen plaats. Kortom, Maastricht Underground biedt een scala aan mogelijkheden met voor ieder wat wils. Maar… Durf en fantasie zijn vereist! Benieuwd wat jou leuk lijkt om te doen kijk dan is op de website www.maastrichtunderground.nl

Adres: 

Maastricht Underground 
Kleinestraat 1 
6211 ED Maastricht 
+31 (0)43-3280831