Maak uw keuze

Even wat anders

Glasblazerij Gerardo Cardinale

De uit Italië afkomstige Gerardo Cardinale is in 1995 verkozen tot de beste glasblazer van Europa en heeft in Vaals een eigen Glasblazerij. Naast de producten van de meesterblazer zelf, is er een ruim gesorteerde keuze uit tal van bekende merken op glasgebied.  Door middel van demonstraties laat de Italiaanse meesterblazer u de verschillende facetten van het glasblazen stap voor stap zien wat zorgt voor een educatief en interessant dagje uit! 

Openingstijden winkel
Maandag GESLOTEN.
Dinsdag t/m zondag vanaf 10.00 tot 17.00 uur

Demonstraties
Van dinsdag t/m zondag elk vol uur vanaf 11.00 uur t/m 16.00 uur.
behalve de maanden januari en februari

Adres: 

Glasblazerij Gerardo Cardinale 
Tentstraat 2 
6291 BH Vaals

Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij

Rijd mee met de stoomtrein!

Rijd mee met een prachtige spoorlijn dwars door het Zuid Limburgse heuvelland! Beleef de romantiek van het reizen uit lang vervlogen tijden, droom weg in het luxe pluche van de 1e klasse rijtuigen terwijl de mooiste uitzichten aan u voorbij trekken.

Verschillende arrangementen (zowel reisarrangementen als culinaire arrangementen) zijn te boeken. Kijkt u op de website voor meer informatie over de arrangementen, de tarieven en de bijbehorende rijdagen.

Adres: 

Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij 
Stationstraat 20-22 
6369 VJ Simpelveld 
+31 (0) 45 544 00 18

Drielandenpunt Vaals

Onze mogelijkheden zijn letterlijk onbegrensd!

Het Drielandenpunt is bekend vanwege het samenkomen van grenzen en het hoogste punt van Nederland. Tot 1919 was het Drielandenpunt een Vierlandenpunt met ''Neutraal Moresnet'' als vierde land. In het begin van de vorige eeuw was er zelfs een vliegveld op het Vierlandenpunt. Daar spelen zich nu veel van onze spel- en buitenactiviteiten af zoals bijvoorbeeld de Drielandenpunt Sterrenslag en de schietcompetitities bestaande uit bijvoorbeeld kleiduivenschieten, handboogschieten, kruisboogschieten en luchtbuksschieten. Het Drielandenpunt wordt jaarlijks druk bezocht vanwege haar aantrekkelijke en uitgebreide wandelmogelijkheden. U kunt hier genieten van de beschermde natuur en de vele recreatieve mogelijkheden. Daarna is het goed toeven in Taverne De Grenssteen met haar nagebouwde illegale jeneverstokerij en een heus Douanedepot of onze gezellige Herberg.

Adres: 

Drielandenpunt Vaals 
viergrenzenweg 97 
6291 BM Vaals 
043-3065200

Snowworld Outdoorpark Landgraaf

Een unieke beleving in het grootste klimpark van Europa!

Ben jij niet bang om te klimmen en hou je van snelheid? Kom dan naar Snowworld Outdoorpark Landgraaf! Hier kun je rodelen van de berg af en klimmen tot een hoogte van 10 meter, maar ook tokkelen waarbij je een snelheid van 50 km per uur kunt bereiken! 

Adres: 

Snowworld Outdoorpark Landgraaf 
Witte Wereld 1 
6372 VG Landgraaf 
+31 (0)45 5470 700

Kajak Maasland

Ontdek de Limburgse Grensmaas op een spetterende manier!

Zin in een ontspannend dagje uit? Kom dan genieten van de rust en de schitterende natuur van de Limburgse Maas!
Wij verhuren één- en tweepersoons kajaks en drie- en vierpersoons kano´s voor afvaart van de Limburgse Maas met vertrekpunten te Smeermaas/Maastricht (21 km) en te Kotem a/d Maas (11 km). 

Opstapplaatsen
Start 21 km: Maasdijk, 3620 Lanaken
Start 11 km: Halstraat, 3630 Maasmechelen

Reserveer uw kano vooraf!

Adres: 

Kajak Maasland 
Maasdijk 
3620 Lanaken 
+32 (0) 89 71 73 90