Zoek & boek direct uw vakantie
Overzicht
22 juni 2021

Mechelen Family Ride geopend!

Mountainbikeroute voor jeugd en gezinnen

Op maandag 21 juni is De Mechelen Family Ride geopend op Buitenplaats De Mechelerhof. Op deze nieuwe mountainbikeroute van 9,2 km kunnen jongeren, gezinnen en mensen die het mountainbiken willen uitproberen op een leuke en veilige manier met het mountainbiken kennismaken. 

De Mechelen Family-Ride is het initiatief van mountainbiker Gerben Bouma die mogelijkheden zag om in de buurt van Mechelen een route aan te leggen, die jeugd en ouders met kinderen zou aanspreken. De bestaande routes in Zuid-Limburg zijn vanwege de lengte en soms pittige klimmetjes en afdalingen vaak voor die doelgroepen minder aantrekkelijk en daarom is deze nieuwe route geschikt voor iedereen.

Het initiatief  voor de nieuwe route werd opgepakt door de Stichting Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg en de gemeente Gulpen-Wittem. De Mechelen Family-Ride is officieel de eerste in z’n soort in de provincie Limburg. Ook Buitenplaats De Mechelerhof  was enthousiast over het initiatief voor deze nieuwe route en verleende daarom medewerking aan de aanleg. De Mechelerhof is ook al Official Trailhub en beschikt over uitgebreide fietsfaciliteiten. De aanleg van de route werd uitgevoerd door vrijwilligers van TWC Mechelen. In de nabijheid van De Mechelerhof wordt ook een mini-bikepark voorbereid, dat ook op jongeren is gericht.

Meer informatie Mechelen Family Ride