Zoek & boek direct uw vakantie
Overzicht
13 november 2023

Camini-routes in Zuid-Limburg

Anya Niewierra, directeur van Visit Zuid-Limburg, heeft deze week de NS publieksprijs gewonnen met haar boek 'De Camino'. Een literaire thriller die zich afspeelt op de beroemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Hoewel het verhaal zich voornamelijk in Frankrijk ontvouwt, biedt Zuid-Limburg u een unieke kans om zelf een stukje van de Camino te ervaren.

Wat is een camini precies?

De Camino, een eeuwenoud pelgrimspad dat pelgrims van over de hele wereld aantrekt, strekt zich uit door het prachtige Zuid-Limburgse landschap. Hier vinden we de zogenaamde "Camini's", korte pelgrimswandelingen die elk verbonden zijn met een diepgaande levensles en deel uitmaken van het Jacobspad. Deze Camini-routes nemen u mee op een bijzondere reis langs historische plekken en schilderachtige landschappen, en bieden een unieke ervaring om in de voetsporen van de pelgrims te treden.

Verken de Camini-routes vanuit Vakantiepark De Mechelerhof

Of u nu op zoek bent naar spirituele groei, een moment van bezinning of gewoon een mooie wandeling in de natuur, de Camini-routes in Zuid-Limburg bieden u een unieke mogelijkheid om de Camino-ervaring dichter bij huis te beleven. Vanaf Vakantiepark De Mechelerhof kunt u in de omgeving ook diverse Camini's starten. Ons park biedt een ideale uitvalsbasis voor pelgrims, met comfortabele accommodaties en faciliteiten om te ontspannen na een dag wandelen.

Drie pelgrimsroutes in de buurt van De Mechelerhof

Wilt u weten welke Camini het beste bij u past?

Lees ze hier allemaal