Zoek & boek direct uw vakantie
Overzicht
3 april 2024

Bloesemroutes in Zuid-Limburg

Een echte lente activiteit in Zuid-Limburg is toch wel het fietsen of wandelen langs de bloesemboomgaarden. Dit prachtige wit en lichtroze kleurenspel is zeker aan te raden tijdens uw verblijf op de Mechelerhof. We hebben een aantal tips verzameld:

1. Bloesemwandeling van Eijsden naar Margraten

Deze route van 9,1 km in het meest zuidelijke puntje van Limburg voert u langs glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en uitgestrekte boomgaarden. De hoogstambomen in de omgeving van Mesch staan in de maanden april en mei volop in bloei. Vergeet niet de uitkijktoren in Mesch te beklimmen voor een waanzinnig mooi uitzicht. Tip: volg de blauwe paaltjes.

Bekijk de wandelroute

2. Fiets de bloesemroute van Eijsden naar Margraten

Ontdek de charme van het Zuid-Limburgse Heuvelland terwijl u langs kronkelende wegen en groene valleien fietst. De bloesemrijke boomgaarden vormen een prachtig contrast met de steile hellingen van dit unieke landschap. Deze fietsroute van 20,5 km is een aanrader wanneer u de kleurrijke appel- en perenbomen in bloei wilt zien.

Bekijk de fietsroute

3. Bloesemroute Beekdaelen op de fiets

Deze route neemt u mee door het idyllische landsschap in het Geleenbeekdal. De fietsroute van 27,2 km neemt u mee van Sweikhuizen naar Schimmert en onderweg komt u natuurlijk voorbij de fruitbomen die in bloei staan. De bloesem fietsroute voert u tevens door het bekende Danikerbos en Stammenderbos. Kortom: een mooie fietstocht waarbij u ook kennis maakt met streekproducten. 

Meer over deze fietsroute

4. Wandelen langs bloesembomen op de Rengelaoteroute bij Schinnen

Deze route van 5,6 km neemt u mee door het idyllische landschap rondom Schinnen. Bovendien biedt de Rengelaoteroute een uniek uitzicht op het imposante kasteel Ter Borch, dat hoog boven het landschap uittorent. 

Lees meer

5. Voerstreekroute

Verken de Belgische Voerstreek en ontdek de bloesempracht langs schilderachtige wegen en kabbelende beekjes tijdens deze wandeling van 5,8 km. Geniet van het rustgevende landschap en maak een wandeling door de boomgaarden vol bloesems.

De Bloesemroute E4 wandelen

6. Haspengouwroutes met bloesembomen

Steek de grens over naar België en verken de bloesemrijke streek Haspengouw. Deze route voert u langs uitgestrekte boomgaarden en historische kastelen, waar u kunt genieten van de prachtige bloesems en het rijke erfgoed van de regio.

Of u nu per auto, fiets of te voet de bloesemroutes verkent, één ding is zeker: u zult betoverd worden door de kleurrijke pracht van Zuid-Limburg in de lente. Dus trek eropuit en laat u verrassen door de natuurlijke schoonheid van deze unieke regio.

Meer tips? Lees de vijf routetips van Visit Zuid-Limburg hier.