Zoek & boek direct uw vakantie

Vier uw kerstvakantie in Zuid-Limburg

Nergens in Nederland weten ze beter hoe je een prachtige kerstsfeer kunt neerzetten dan in Zuid-Limburg. Het unieke landschap, de duizenden lichtjes en mooie kerststalletjes, een wandeling door het winterse landschap, kortom ons heuvelland ademt het kerstgevoel uit. 

Vier de Kerst en/of Oud & Nieuw in Mechelen

Met Kerst en Oud & Nieuw heten we u graag van harte welkom in onze gezellige vakantiewoningen. Na een dagje kerstshoppen of een heerlijke winterse wandeling is het heel fijn thuiskomen in uw mooie vakantiewoning. De stijlvolle inrichting, de luxe keuken en de comfortabele boxspring bedden maken uw vakantie extra ontspannen.

Boek uw kerstvakantie 2023/2024

Tijdens de kerstvakantie kunt u onder andere kiezen voor verschillende verblijfsperiodes. Voorlopig hebben we nog geen flexibele aankomst- en vertrekdagen in de kerstvakantie. Informeer naar de mogelijkheden.

 • Een lang weekend met Kerst (5 nachten) van vrijdag 22 december 2023 tot woensdag 27 december 2023 boek hier
 • Een week rondom Kerst (7 nachten) van vrijdag 22 december 2023 tot vrijdag 29 december 2023 boek hier
 • Een kleine midweek (2 nachten) tussen Kerst en Oud & Nieuw van woensdag 27 december 2023 tot vrijdag 29 december 2023 boek hier
 • Een weekend (4 nachten) met Oud & Nieuw van vrijdag 29 december 2023 tot dinsdag 2 januari 2024 boek hier
 • Een kleine week (6 nachten) rondom Oud & Nieuw van woensdag 27 december 2023 tot dinsdag 2 januari 2024 boek hier
 • Een kleine midweek (3 nachten) na Oud & Nieuw van dinsdag 2 januari 2024 tot vrijdag 5 januari 2024 boek hier

Wanneer valt de kerstvakantie?

De kerstvakantie in Nederland is van zaterdag 23 december 2023 t/m zondag 7 januari 2024.

Mechelerhof kerstvakantie december 2

Dit is waarom u Kerst in Zuid-Limburg zou moeten vieren!

 • Bezoek de kerststad van Zuid-Limburg, Valkenburg. Nergens in Nederland weten ze beter hoe je een prachtige kerstsfeer kunt neerzetten dan in Zuid-Limburg. Ontdek het unieke landschap in combinatie met kerstmarkten en -stalletjes. Wist u dat dit populaire kerstspektakel in Valkenburg al op 17 november 2023 (t/m zondag 7 januari 2024) begint? 
 • Natuurlijk is onze hoofdstad, Maastricht, ook tijdens de kerstperiode een bezoek waard. De prachtige kerstetalages en mooi versierde straten maken het kerstshoppen extra sfeervol. 
 • Vlakbij de Mechelerhof vindt u de Zuid-Limburgse stoomtrein maatschappij, ook wel de miljoenenlijn genoemd. Van 9 december 2023 t/m 7 januari 2024 rijdt de speciale kerstexpres door het winterlandschap van Zuid-Limburg.
 • Volg een van de kribkes wandelingen door de knusse dorpjes met tal van mooi kribkes (kerststallen) en kapelletjes. Dit zijn de mooiste kribkeswandelingen in Zuid-Limburg.
 • Superleuk zijn de routes d'Amuse door kerststad Valkenburg. Maak een keuze uit een van de vier routes en geniet onderweg bij verschillende restaurants van een overheerlijke Amuse.
Kerststad vakantiepark valkenburg

Onze tips voor kerstmarkten in Zuid-Limburg

⭐ Kerststad Valkenburg

De populairste kerstmarkt in Zuid-Limburg is toch wel die in Valkenburg. Een unieke ervaring met twee ondergrondse kerstmarkten in de grotten. Het stadje wordt ondergedompeld in gezellige kerstsferen met duizenden lichtjes en versieringen door heel Valkenburg. Nostaligischer kan het bijna niet. Van vrijdag 17 november 2023 t/m zondag 7 januari 2024 wordt het Geulstadje omgetoverd.

Magisch Maastricht

De hele maand december kunt u langs de leukste kraampjes struinen, kerstcadeautjes kopen, schaatsen en lekkere glühwein drinken op het Vrijthof. Kerstmarkt Maastricht is van donderdag 30 november 2023 t/m zondag 31 december 2023.

⭐ Weihnachtsmarkt Aachen

Net over de grens in Aken kunt u vanaf 24 november genieten van de charme van feestelijke kerstkraampjes rondom de Dom en het stadhuis. De kerstmarkt in Aachen is van vrijdag 24 november 2023 t/m zaterdag 23 december 2023.

⭐ Village de Noël in Luik

De kerstmarkt in Luik is de oudste kerstmarkt van België, op ongeveer 50 minuten rijden van het park. Laat u verrassen door de kerstsferen met vele restaurantjes, een schaatsbaan, een reuzenrad en spektakels. Van vrijdag 24 november 2023 t/m zaterdag 30 december 2023. De schaatsbaan ligt er nog t/m zondag 7 januari 2024.

⭐ WinterTijd Heerlen

Deze Limburgse stad wordt omgetoverd tot een groot & gezellig winterdorp en dat op zo'n half uurtje van het park. Met o.a. schaatsbaan, ijsglijbaan, curlingbaan en knusse wintercafés. Wintertijd Heerlen is van donderdag 14 december 2023 t/m zondag 7 januari 2024.

Boek uw kerstvakantie

Kerstvakantie mechelerhof zuid limburg