Zoek & boek direct uw vakantie

Vier uw kerstvakantie in Zuid-Limburg

Nergens in Nederland weten ze beter hoe je een prachtige kerstsfeer kunt neerzetten dan in Zuid-Limburg. Het unieke landschap, de duizenden lichtjes en mooie kerststalletjes, een wandeling door het winterse landschap, kortom ons heuvelland ademt het kerstgevoel uit. 

Vier de Kerst en/of Oud & Nieuw in Mechelen

Met Kerst en Oud & Nieuw heten we u graag van harte welkom in onze gezellige vakantiewoningen. Na een dagje kerstshoppen of een heerlijke winterse wandeling is het heel fijn thuiskomen in uw mooie vakantiewoning. De stijlvolle inrichting, de luxe keuken en de comfortabele boxspring bedden maken uw vakantie extra ontspannen.

Profiteer van een mooi kerstvoordeel in de periode van vrijdag 23 december tot vrijdag 30 december 2022.

Boek uw kerstvakantie 2022/2023

Tijdens de kerstvakantie kunt u onder andere kiezen voor verschillende verblijfsperiodes. Voorlopig hebben we nog geen flexibele aankomst- en vertrekdagen in de kerstvakantie. Informeer naar de mogelijkheden.

 • Een lang weekend met Kerst (4 nachten) vanaf vrijdag 23 december 2022 boek hier
 • Een week rondom Kerst (7 nachten) vanaf vrijdag 23 december 2022 boek hier
 • Een kleine midweek (3 nachten) tussen Kerst en Oud & Nieuw vanaf dinsdag 27 december 2022 boek hier
 • Een weekend (3 nachten) met Oud & Nieuw vanaf vrijdag 30 december 2022 boek hier
 • Een week (7 nachten) rondom Oud & Nieuw vanaf dinsdag 27 december 2022 boek hier
 • Een midweek (4 nachten) na Oud & Nieuw vanaf maandag 2 januari 2023 tot vrijdag 6 januari 2023 boek hier

Wanneer valt de kerstvakantie?

De kerstvakantie in Nederland is van zaterdag 24 december 2022 t/m zondag 8 januari 2023.

Mechelerhof kerstvakantie december 2

Dit is waarom u Kerst in Zuid-Limburg zou moeten vieren!

 • Bezoek de kerststad van Zuid-Limburg, Valkenburg. Nergens in Nederland weten ze beter hoe je een prachtige kerstsfeer kunt neerzetten dan in Zuid-Limburg. Ontdek het unieke landschap in combinatie met kerstmarkten en -stalletjes. Wist u dat dit populaire kerstspektakel in Valkenburg al op 18 november 2022 begint? 
 • Natuurlijk is onze hoofdstad, Maastricht, ook tijdens de kerstperiode een bezoek waard. De prachtige kerstetalages en mooi versierde straten maken het kerstshoppen extra sfeervol. 
 • Vlakbij de Mechelerhof vindt u de Zuid-Limburgse stoomtrein maatschappij, ook wel de miljoenenlijn genoemd. Van 10 december 2022 t/m 8 januari 2023 rijdt de speciale kerstexpres door het winterlandschap van Zuid-Limburg.
 • Volg een van de kribkes wandelingen door de knusse dorpjes met tal van mooi kribkes (kerststallen) en kapelletjes. Dit zijn de mooiste kribkeswandelingen in Zuid-Limburg.
 • Superleuk zijn de routes d'Amuse door kerststad Valkenburg. Maak een keuze uit een van de vier routes en geniet onderweg bij verschillende restaurants van een overheerlijke Amuse.
Kerststad vakantiepark valkenburg

Onze tips voor kerstmarkten in Zuid-Limburg

⭐ Kerststad Valkenburg

De populairste kerstmarkt in Zuid-Limburg is toch wel die in Valkenburg. Een unieke ervaring met twee ondergrondse kerstmarkten in de grotten. Het stadje wordt ondergedompeld in gezellige kerstsferen met duizenden lichtjes en versieringen door heel Valkenburg. Nostaligischer kan het bijna niet. Van 18 november 2022 t/m 8 januari 2023 wordt het Geulstadje omgetoverd.

Magisch Maastricht

De hele maand december kunt u langs de leukste kraampjes struinen, kerstcadeautjes kopen, schaatsen en lekkere glühwein drinken op het Vrijthof. Kerstmarkt Maastricht is van 1 december t/m 30 december 2022.

⭐ Weihnachtsmarkt Aachen

Net over de grens in Aken kunt u vanaf 18 november genieten van de charme van feestelijke kerstkraampjes rondom de Dom en het stadhuis. De kerstmarkt in Aachen is van 18 november 2022 tot 23 december 2022.

⭐ Village de Noël in Luik

De kerstmarkt in Luik is de oudste kerstmarkt van België, op ongeveer 50 minuten rijden van het park. Laat u verrassen door de kerstsferen met vele restaurantjes, een schaatsbaan, een reuzenrad en spektakels. Van 25 november 2022 t/m 30 december 2022. De schaatsbaan ligt er nog t/m 8 januari 2023.

⭐ WinterTijd Heerlen

Deze Limburgse stad wordt omgetoverd tot een groot & gezellig winterdorp en dat op zo'n half uurtje van het park. Met o.a. schaatsbaan, ijsglijbaan, curlingbaan en knusse wintercafés. Wintertijd Heerlen is van 15 december 2022 tot 10 januari 2023.

Boek uw kerstvakantie

Kerstvakantie mechelerhof zuid limburg