Zoek & boek direct uw vakantie

Kerstvakantie

Nergens in Nederland weten ze beter hoe je een prachtige kerstsfeer kunt neerzetten als in Zuid-Limburg. Het unieke landschap, de duizenden lichtjes en mooie kerststalletjes, een wandeling door het winterse landschap, kortom ons heuvelland ademt het kerstgevoel uit. 

Vier de Kerst en/of Oud & Nieuw in Mechelen

Met Kerst en Oud & Nieuw heten we u graag van harte welkom in onze gezellige vakantiewoningen. Na een dagje kerstshoppen of een heerlijke winterse wandeling is het heel fijn thuiskomen in uw mooie vakantiewoning. De stijlvolle inrichting, de luxe keuken en de comfortabele boxspring bedden maken uw vakantie extra ontspannen.

Tot wel 15% korting op uw verblijf in de kerstvakantie

 1. In de tweede week van de kerstvakantie, van 3 tot 7 januari 2022, ontvangt u op enkele vakantiewoningen tot 15% korting.

Boek uw kerstvakantie 2021/2022

Tijdens de kerstvakantie kunt u onder andere kiezen voor onderstaande verblijfsperiodes. We hebben ook flexibele aankomst- en vertrekdagen. Informeer naar de mogelijkheden.

 • Een lang weekend (4 nachten) vanaf donderdag 30 december 2021 boek hier

Mechelerhof kerstvakantie december 2

Dit is waarom u Kerst in Zuid-Limburg moet vieren!

 • Bezoek de kerststad van Zuid-Limburg, Valkenburg. Nergens in Nederland weten ze beter hoe je een prachtige kerstsfeer kunt neerzetten als in Zuid-Limburg. Ontdek het unieke landschap in combinatie met kerstmarkten en -stalletjes. Wist u dat dit populaire kerstspektakel in Valkenburg al op 18 november 2022 begint? 
 • Natuurlijk is onze hoofdstad, Maastricht, ook tijdens de kerstperiode een bezoek waard. De prachtige kerstetalages en mooi versierde straten maken het kerstshoppen extra sfeervol.
 • Vlakbij de Mechelerhof vindt u de Zuid-Limburgse stoomtrein maatschappij, ook wel de miljoenenlijn genoemd. Van 12 t/m 31 december  2021 rijdt de speciale kerstexpres door het winterlandschap van Zuid-Limburg
 • Volg een van de kribkes wandelingen door de knusse dorpjes met tal van mooi kribkes (kerststallen) en kapelletjes. Dit zijn de mooiste kribkeswandelingen in Zuid-Limburg.
 • Superleuk zijn de routes d'Amuse door kerststad Valkenburg. Maak een keuze uit een van de vier routes en geniet onderweg bij verschillende restaurants van een overheerlijke Amuse.
Kerstvakantie mechelerhof zuid limburg

Onze tips voor kerstmarkten in Zuid-Limburg

 • Kerststad Valkenburg: de populairste kerstmarkt in Zuid-Limburg is toch wel die in Valkenburg. Een unieke ervaring met twee ondergrondse kerstmarkten in de grotten. Het stadje wordt ondergedompeld in gezellige kerstsferen met duizenden lichtjes en versieringen door heel Valkenburg. Nostaligischer kan het bijna niet. Van 18 november 2022 t/m 8 januari 2023 wordt het Geulstadje omgetoverd.
 • Kerstmarkt Magisch Maastricht: de hele maand december kunt u langs de leukste kraampjes struinen, kerstcadeautjes kopen, schaatsen en lekkere glühwein drinken op het Vrijthof. Data nog niet bekend voor 2022/2023.
 • WinterTijd Heerlen: deze Limburgse stad wordt omgetoverd tot een groot & gezellig winterdorp en dat op zo'n half uurtje van het park. Met o.a. schaatsbaan, ijsglijbaan, curlingbaan en knusse wintercafés. Data nog niet bekend voor 2022/2023.
 • Kerstmarkt in Aken: net over de grens in Aken kunt u vanaf 19 november genieten van de charme van feestelijke kerstkraampjes rondom de Dom en het stadhuis. Data nog niet bekend voor 2022/2023.