Menu
nl

Gravel Series Limburg - Liberation rides

In 2018 werd gestart met de eerste editie van de Gravel Series Limburg. Dit grootste offroad wielerevenement is één van de grootste van Nederland en vindt dit jaar plaats op zaterdag 11 september 2021 (Banholt). De tocht gaat over de vele gravel en onverharde wegen in Zuid-Limburg en de Limburgse grensstreek. Er wordt gereden op mountainbikes, cyclocrossfietsen en speciale gravelfietsen. 
 
De data zijn onlosmakelijk verbonden met de bevrijding. Op 5 mei viert Nederland Bevrijdingsdag, op 10 mei staat iedereen stil bij de Duitse inval en in de tweede week van september is het in 2020 alweer 77 jaar geleden dat (grote delen van) Zuid-Limburg werd bevrijd. 
 
Tijdens de Gravel Series Limburg - Liberation rides wordt er op diverse manieren gedacht aan de bijzondere Limburgse historie. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende routes (20, 65, 125, 180 kilometer) die hun langs de historische plekken leiden, als monumenten en slagvelden.
 
Buitenplaats De Mechelerhof is gelegen op korte afstand van de twee locaties waar de Gravel Series Limburg plaatsvinden. 
 

Op de hoogte blijven van Buitenplaats Mechelerhof?

Dat kan! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Instagram.