Maak uw keuze

Geuldal

Beleef het ├ęchte Limburg

Het Geuldal is het dal van de rivier de Geul die door België en Nederland stroomt. Deze rivier dankt haar naam aan het Germaanse woord 'geul' dat smal, meestal ondiep water betekent. Deze snelst stromende rivier van Nederland baant zich een weg door een prachtig landschap en kent wel 130 zijbeekjes. Iedere wandeling is hier een belevenis dankzij de bosflora- en fauna, de kronkelende geul en de bloeiende graslanden langs de oevers. Door de snelle stroming van de rivier zijn er veel scherpe bochten en afbrokkelende oevers. Dit is weer gunstig voor dieren uit de omgeving zoals bijvoorbeeld de ijsvogel.

Schitterend landschap

U raakt niet uitgekeken in dit gebied met de veel verschillende hoogtes en de grote variatie in planten en dieren. Het schitterende beeklandschap bestaat uit kleine beekjes en authentieke en pittoreske dorpjes. De kastelen, wegkruisen, holle wegen, oude boerderijen en watermolens zijn een lust voor het oog. Dit ongerepte stukje Limburg is heerlijk om tot rust te komen of te ontspannen. Trek er samen of alleen op uit en maak een flinke wandeling of fietstocht. Door de afwisseling van de natuur beleeft u telkens weer een andere route.

Centraal gelegen

De afwisselende omgeving zorgt voor eindeloos wandel- en fietsplezier. Kom even tot rust op één van de gezellige terrassen in een nabij gelegen dorpje. Bijzonder is dat dit gebied haar eigen geschiedenis laat zien. Zoals de zinkflora als de zinkboerenkers en de zinkviooltjes, deze zijn hier ontstaan door de jarenlange invloeden van de Belgische lood- en zinkmijnen.

De Mechelerhof is de ideale uitvalsbasis voor fantastische dagtrips, fietstochten en wandelingen. U bent direct omgeven door prachtige natuur en sfeervolle dorpen. Onze ruime en luxe vakantiewoningen zijn van alle gemakken voorzien en bieden alles voor een ontspannen vakantie. Boek nu uw verblijf bij de Mechelerhof, wij verwelkomen u graag!