Maak uw keuze

Finishplaats Tour de France 2018 in Nederland?

De Tour de France 2018 start niet in Nederland! Er deden in wielrenkringen geruchten de ronde dat zowel de provincie Limburg als de stad Eindhoven in de race zijn voor een dergelijke gebeurtenis. Dit is niet gelukt.

De eerste etappes liggen nu vast. Gezien de start in de Vendee, ten zuiden van Bretagne, waren er mogelijkheden om Belgie, Zuid-Limburg of Brabant aan te doen. Helaas is dit niet gelukt. Volgend jaar gaan we het weer proberen!

Tour de France 2018, 19 juli de klim naar L'Alpe d'Huez!

De 12e etappe op 19 juli 2018 is de rit voor ons Nederlanders. Na een koers over de Col de la Madeleine en de Col de la Croix de Fer finisht deze etappe bergop in het bekende L’Alpe d’Huez. Tijdens deze etappe moeten de renners in totaal ongeveer 5.000 hoogtemeters overwinnen. Het wordt dan ook gezien als een van de zwaarste bergetappes van de Tour de France 2018, een etappe die beslissend kan zijn voor het eindklassement.

Tour de France 2017 langs de Mechelerhof

De Ronde van Frankrijk startte op 1 juli 2017 met een 13 kilometer lange tijdrit in Düsseldorf in Duitsland. Düsseldorf werd dus de plaats voor het Grand Départ van de Tour de France 2017. Op 2 juli, de 2de etappe van Düsseldorf naar het Belgische Luik, passeerde de tourkaravaan de Mechelerhof op een afstand van slechts 9 kilometer. De Buitenplaats de Mechelerhof is een bekende pleisterplaats voor de Nederlandse wielrenners, waaronder Tom Dumoulin. Enkele wielerronden en mountainbikewedstrijden in Zuid-Limburg hebben zelfs hun start en eindbestemming op onze Buitenplaats de Mechelerhof. Op15 januari 2017 vond de eerste editie plaats van de Mechelerhof Cross. Wij waren en zijn uitermate trots dat deze internationale wielerwedstrijd naar onze buitenplaats is vernoemd! De cross maakte deel uit van de Jos Feron Cup / Wintercompetitie. Een internationale wedstrijd op en rond Buitenplaats de Mechelerhof voor veldrijders en mountainbikers. 

Finishplaats Tour de France 2019 in Limburg of Eindhoven?

De provincie Limburg hoopte dat de renners in 2018 op weg van Bretagne naar Frankrijk een keer zouden finishen in Nederland, naar verluidt was ook de Brabantse stad Eindhoven in de race om een touretappe te mogen faciliteren, net als in 2017 toen het maar net niet lukte. We hoopten dus met z'n allen dat de Tour de France 2018 weer letterlijk door de achtertuin van de Mechlerhof voerde Al ons personeel is groot fan van de wielrensport en enkelen doen zelfs mee aan wedstrijden. Vandaar dat wij u op deze plaats op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rondom de Tourde France 2018. Nu worden de peilen gericht op de Tour de France 2019. Welke gemeente in Nederland gaat dit binnenhalen?

Tour de France in 2017 vlak langs de Mechelerhof

Velen onder u waren tijdens de 1ste etappe en 2de etappe van de Tour de France 2017 op 1 en 2 juli weer te gast op onze Buitenplaats de Mechelerhof!  Wij hopen u ook volgend jaar weer tijdens de Tour de France 2018 te mogen ontmoeten. Graag tot dan!