Menu
nl

Paradijs voor de racefietser

Buitenplaats de Mechelerhof heeft een unieke ligging midden in het prachtige heuvellandschap van Zuid-Limburg. De omgeving leent zich daarom ook perfect voor de fietsliefhebber, of het nu racefietsen of mountainbiken betreft. Zowel beginners als professionals komen in ons heuvelgebied goed aan hun trekken. 

Racefietsen

Het zegt genoeg dat de enige Nederlandse wielerklassieker, de Amstel Gold Race maar liefst 3x door Mechelen komt. Binnen een straal van 10 km ligt o.a. de Keutenberg, de Cauberg, de Kruisberg, de Eijserenbosweg, de Gulpenerberg, de Schweiberg, de Vaalserweg én … de Mechelerhof. Deze ligt op slechts 3 km van de langste Nederlandse beklimming, de Camerig. Maar ook kuitenbuiters als de Keutenberg en de Cauberg zijn prima te combineren in een trainingsrondje vanaf het park. Kortom, de Mechelerhof is de perfecte uitvalsbasis voor de echte racefietser!

Zelf een deel van de Amstel Gold Race rijden?

Natuurlijk wil iedere wielrenner die in Zuid-Limburg gaat fietsen minimaal een deel van de Amstel Gold Race rijden. Dat is nu heel makkelijk, want de complete Amstel Gold Race route is aangeduid met vaste routebordjes. De route is ingedeeld in 3 lussen, waarvan lus 2 door het gezellige dorpje Mechelen komt. Bijzonder is de tijdregistratie waarmee op zeven beklimmingen de tijd wordt gemeten en direct wordt weergegeven. U kunt de speciale tijdregistratie chip lenen bij vertrek- en eindpunt Amstel Gold Race Xperience in Valkenburg. Na afloop bekijkt u online uw resultaten en het filmpje van uw eigen beklimming. 

Racefietsen door het prachtige landschap van Zuid-Limburg

Tips voor de fietsfanaten

  1. Accommodatie voor Amstel Gold Race
  2. Accommodatie voor Limburgs Mooiste
  3. Het trainingsgebied voor wielrenners
  4. Afsluitbare fietsenstalling of privé fietskluis
  5. Afspuitplaats voor racefietsen
  6. Wasserette
  7. Wij maken deel uit van het Netwerk van ANWB Fietsservicepunt


Bekijk video's

Wilt u alvast helemaal in de stemming komen? Bekijk hier dan de video impressies van de mooiste Limburgse beklimmingen die in de buurt van Buitenplaats de Mechelerhof gelegen zijn.

Op de hoogte blijven van Buitenplaats Mechelerhof?

Dat kan! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Instagram.