Menu
nl

Fietsfaciliteiten

De mooiste “fietsvoorziening” blijft natuurlijk het prachtige, glooiende Geuldal. Een waar fietsmekka voor alle soorten fietsers. Maar daarnaast heeft Buitenplaats De Mechelerhof sterk geïnvesteerd in specifieke voorzieningen voor de nog steeds groeiende groep van racefietsers, mountainbikers en toerfietsers. We mogen dan ook met trots zeggen dat wij hét fietsparadijs van Zuid-Limburg zijn!

Afsluitbare fietsenstallingen

Op het park zijn op meerdere plaatsen mooie, overdekte en afsluitbare fietsenstallingen gecreëerd. In deze stallingen zijn ook oplaadpunten voor elektrische fietsen en beugels om de fietsen nog eens extra vast te zetten. Deze voorziening is geheel gratis.

Afspuitplaats

Niets lekkerder dan uw fiets na een mooie rit door het Zuid-Limburgse landschap gelijk weer even schoon te maken voor een eventueel volgende rit. De Mechelerhof heeft dan ook een ruime afspuitplaats gecreëerd. Met name ideaal voor modderige mountainbikes. Deze voorziening is geheel gratis.

Privé fietskluizen 

Uiteraard is het van belang dat u uw fiets veilig en onbezorgd kunt stallen tijdens uw verblijf op Buitenplaats de Mechelerhof. Veel van onze bezoekers vindt het zelfs prettig om hun mountainbike, racefiets of (elektrische) fiets veilig te stellen in een kluis. Daarom zijn er speciale en meerdere privé fietskluizen te huur. In één fietskluis kunnen 2 mountainbikes, 2 racefietsen of 1 elektrische fiets. De vergoeding hiervoor is slechts € 5 per kluis per midweek of weekend en € 10 per kluis bij een volledige week.

Gratis gebruik fietsgereedschap

Als officieel ANWB Fietsservicepunt, kunt u gebruik maken van de ANWB Fietsservicebox met daarin speciaal fietsgereedschap en reparatiemateriaal. Het gebruik van het fietsgereedschap is gratis en voor het reparatiemateriaal wordt een kleine vergoeding gevraagd, zodat wij de Fietsservicebox weer aan kunnen vullen.

Fietsroutes

Bij de receptie zijn diverse gratis fiets- en wandelroutes verkrijgbaar. Daarnaast zijn er tegen betaling ook diverse officiële fiets- en wandelroutekaarten van het gebied te koop.

Wasserette

Met name na een dagje “modderen” op de mountainbike, is het natuurlijk heerlijk als u die vieze fietskleding gelijk kunt wassen en drogen voor de volgende dag. Dat kan, want bij De Mechelerhof staan grote wasmachines en wasdrogers. U kunt de benodigde munten en wasmiddel bij de receptie kopen.  

Wist u dat?

  1. Wij een officieel ANWB Fietsservicepunt zijn?
  2. Wij ook behoren tot het netwerk van ANWB Gastvrij Pluspunten?
  3. Wij een officieel startpunt van Nederland Fietsland zijn?
  4. Wij aangesloten zijn op fietsknooppuntenroutes?
  5. Wij E-bikes, mountainbikes en fietsen verhuren?
  6. Er mountainbikeroutes direct vanaf Buitenplaats De Mechelerhof zijn?
  7. De Mechelerhof in het trainingsgebied voor wielrenners gelegen is?

Fietsfaciliteiten huren

Fietsfaciliteiten kluisjes

Op de hoogte blijven van Buitenplaats Mechelerhof?

Dat kan! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Instagram.