Menu
nl

De mooiste fietsroutes

Het glooiende Geuldal is de droom van elke fietser. Heuvels, dalen, weilanden, bossen, idyllische dorpjes en heel veel gezellige terrasjes; de afwisselende omgeving zorgt voor eindeloos fietsplezier! Zowel voor de recreatieve fietsers als de racefietser of mountainbiker is het een waar fietsparadijs. De Mechelerhof biedt ook vele fietsfaciliteiten. Voor toerfietsers die opzien tegen de soms korte, maar steile klimmetjes zijn op De Mechelerhof krachtige elektrische fietsen te huur

De Mechelerhof is ook een officieel ANWB Fietsservicepunt. 

Fietsknooppuntenroutes Mechelen

Alvast een voorproefje van wat het Limburgse Heuvelland u te bieden heeft op fietsgebied? Hieronder treft u twee mooie routes aan, gemaakt aan de hand van de knooppunten. De knooppuntroutekaart ligt voor u klaar op de receptie (tegen betaling). Voor meer advies over mooie routes staan wij u graag te woord. Zelf leuke ideeën of ervaringen? Laat het ons weten en wie weet zetten wij uw route en foto's ook op de website.

MECHELEN – VALKENBURG – GULPEN – MECHELEN (32 km) 

U fietst door het mooie Geuldal, langs diverse kastelen, door het toeristische Valkenburg met de gezellige terrasjes en over een hoogvlakte waar u mooie vergezichten over het Limburgse landschap heeft. Natuurlijk moet u een paar klimmetjes en afdalingen nemen. Ziet u op tegen deze, soms best steile klimmetjes, huur bij de receptie een elektrische fiets en geniet met volle teugen van het prachtige Geuldal. 

De start is bij knooppunt (kn.) 90 - uitgang Buitenplaats De Mechelerhof naar links.

Van kn. 90 fietst u naar kn. 86 (3,1 km) – naar kn. 85 (1,9) – naar kn. 58 (3,7 km) – naar kn. 59 (5,1 km) – naar kn. 60 (0,6 km) – naar kn. 68 (3,2km) – naar kn. 69 (3,2 km) – naar kn. 85 (5,8 km) – naar kn. 86 (1,9 km) – en weer naar kn. 90 (3,1 km).

MECHELEN – VIJLEN – SIPPENAEKEN (B) – MECHELEN (22 km)

Dit is een rondrit in het uiterste zuid-oosten van Limburg, waarbij u ook een aantal kilometers in België fietst. U komt onder andere door het hoogstgelegen dorp van Nederland, Vijlen. In België doet u Sippenaeken aan voordat u weer de Nederlandse grens passeert. In deze route zitten een paar pittige klimmetjes en afdalingen, een rondje voor de geoefende fietser dus. Of … huur bij de receptie een elektrische fiets en geniet met volle teugen van het prachtige Geuldal. 

De start is bij knooppunt (kn.) 90 - uitgang Buitenplaats De Mechelerhof naar links.

Van kn. 90 fietst u naar kn. 92 (7 km) – naar het Belgische kn. 1 (1,1) – naar kn. 91 (4,3 km) – naar kn. 93 (4,6 km) – en weer naar kn. 90 (5,5 km). 

Tips voor het fietsparadijs Zuid-Limburg

 1. Aangesloten op fietsknooppuntenroute
 2. Verhuur (elektrische) fietsen en mountainbikes
 3. Gratis oplaadpunten en gebruik fietsgereedschappen
 4. Afspuitplaats voor fietsen
 5. Afsluitbare fietsenstallingen en fietskluizen
 6. Het trainingsgebied voor wielrenners

De mooiste fietsroutes in het zuiden van Limburg

Prachtige routes door het hart van Limburgs Heuvelland

De naam van de Hartje Heuvelland fietsroute laat geen twijfel voor ruimte. In het hart van het Heuvelland loopt er geen meter asfalt vlak. Wel is er ruimte voor rust en mooie uitzichten. De prachtige route start vlakbij De Mechelerhof. Pak de fiets, mountainbike, racefiets en ga deze uitdagende fietstocht van 55,7 kilometer aan! Wist u dat Buitenplaats de Mechelerhof een officieel startpunt van Nederland Fietsland is? Download hier de officiële fietsroute Hartje Heuvelland

Hieronder vindt u andere fietsknooppunten routes die in de omgeving van De Mechelerhof liggen:

 1. Vergezichten fietsroute
 2. Proeven van gerstenat fietsroute
 3. Drie grenzen fietsroute 
 4. Rondom plateau Bocholz fietsroute
 5. Rondom Geul en Maas fietsroute
 6. Kastelen fietsroute
 7. Dwars door de voerstreek fietsroute

Op de hoogte blijven van Buitenplaats Mechelerhof?

Dat kan! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Instagram.