Zoek & boek direct uw vakantie
Overzicht

Racefietsen

Buitenplaats de Mechelerhof is ook erg geliefd bij alle wielrenners. Het prachtige heuvellandschap heeft alles te bieden voor een uitdagende tocht. Zowel beginners als professionals komen in ons heuvelgebied goed aan hun trekken. 

De perfecte uitvalsbasis voor elke wielrenner

Het zegt genoeg dat de enige Nederlandse wielerklassieker, de Amstel Gold Race maar liefst 3x door Mechelen komt. Vanaf ons park liggen binnen een straal van 10 km o.a. de Keutenberg, de Cauberg, de Kruisberg, de Eijserenbosweg, de Gulpenerberg, de Schweiberg en de Vaalserweg. Op slechts 3 km ligt de langste Nederlandse beklimming, de Camerig. De Mechelerhof is dus ideaal voor een fietsweekend met vrienden maar ook als trainingsgebied voor de professionele wielrenner.

Zelf de Amstel Gold Race rijden?

Zelf de Amstel Gold Race rijden?

Diverse afstanden

Dit is uiteraard de droom van iedere wielrenner! Minimaal een deel van de bekende Amstel Gold Route fietsen. De complete wielrenroute is aangeduid met vaste routebordjes. Ga de uitdaging in Zuid-Limburg aan!
Amstel Gold Race finale

Amstel Gold Race finale

76,7 km

Fiets de finale van de Amstel Gold Race (lus 3) met pittige beklimmingen en snelle afdalingen in een prachtig landschap. Waan je je een echte professionele wielrenner tijdens uw rit op onder andere de bekende Cauberg, Gulperberg en Eyserbosweg.
Wielrenroute door de grensstreek

Wielrenroute door de grensstreek

84,5 km

Deze pittige wielrenroute kent maar liefst negen beklimmingen, waarvan de steilste, Berg Clouse, maar liefst 19% is. Kijk uw ogen uit onderweg en neem de schitterende vergezichten en prachtige natuur in u op in Nederland, België en Duitsland.
Wielrenroute Langs de Maas

Wielrenroute Langs de Maas

92,4 km

U beklimt verschillende colletjes, zoals de Fromberg, maar rijdt ook een stukje door de Belgische voerstreek. Geniet onderweg ook van de gezellige plaatsen zoals Valkenburg en Simpelveld, de natuur en eindeloze vergezichten.
Top 10 beklimmingen

Top 10 beklimmingen

De beruchte kuitenbijters

Gaat u geen uitdaging uit de weg? Ontdek de 10 zwaarste en meest uitdagende wielrenbeklimmingen van Zuid-Limburg. Ook wel de beruchte kuitenbijters genoemd, met onder andere de Cauberg, Keutenberg en Camerig.
Speciale fietsfaciliteiten

Speciale fietsfaciliteiten

Speciaal voor wielrenners beschikken wij over diverse fietsvoorzieningen op het park. Zo is er een afsluitbare fietsenstalling, een afspuitplaats, privé fietskluizen en kunt u gratis gebruik maken van fietsgereedschap. Tevens is er een wasserette.