Zoek & boek direct uw vakantie
Overzicht

Alles over wandelen

De paden op, de lanen in... Om te wandelen bent u in de directe omgeving van Buitenplaats de Mechelerhof en in Zuid-Limburg helemaal op de juiste plaats. Of u nu urenlang door de bossen wilt struinen of even een frisse neus wilt halen, het is allemaal mogelijk. Vanaf uw accommodatie wandelt u zo tussen de heuvels door, de bossen in of langs de rivier de Geul naar de omliggende dorpen.

Gratis wandelkaarten verkrijgbaar op de Mechelerhof

Wij helpen u graag op weg. Er liggen al een paar leuke wandelingen vanaf Buitenplaats De Mechelerhof gratis voor u klaar bij de receptie. Voor de stevige en doorgewinterde wandelaars zijn er wandelroutes van circa 7,5 en 15 kilometer (onder meer door de vlakbij gelegen Belgische Voerstreek). Tevens hebben wij wandelroutes van 4 en 6,5 kilometer. U heeft echter niet altijd een wandelkaart nodig. Vanaf Buitenplaats de Mechelerhof kunt u ook de vele wandelbordjes volgen. U kunt daarnaast heerlijk wandelen door de heuvels en langs de vele vakwerkboerderijen, in de richting van Vijlen als u vanuit de achterzijde van onze Buitenplaats links afslaat via de Kleebergerweg.

Ontdek ook eens de populaire bloesem wandelroutes in Zuid-Limburg! Heerlijk om in de lente te ondernemen.

Eijsden-Margraten E4 Bloesemroute

Eijsden-Margraten E4 Bloesemroute

5,8 km

In april en mei kleurt de omgeving rondom Mesch wit en zachtroze van de bloesembomen. Een prachtige en makkelijke wandeling voor in de lente. Wilt u wat langer wandelen in de Belgische Voerstreek? De E5 route is maar liefst 9,1 km lang. Ook een aanrader!
Route Mechelen - Wahlwiller

Route Mechelen - Wahlwiller

9,4 km

Maak deze prachtige wandeling die direct vanaf onze Buitenplaats start. De route neemt u mee door het heuvelachtige landschap in Zuid-Limburg richting Elzet en Wahlwiller. Geniet van de vele vergezichten! Samengesteld door Wandelgids Zuid-Limburg.
Drielandenpunt route Vaals

Drielandenpunt route Vaals

4,8 km

In één wandeling drie landen aan doen, het kan in Vaals. Volg de Drielandenpunt route en bezoek niet alleen Duitsland en België maar geniet ook van de prachtige uitzichten vanaf de Vaalserberg. Hier kunt u ook gelijk genieten van een hapje en een drankje.
Wandelen langs de Geul

Wandelen langs de Geul

5,9 km

Tijdens deze wandelroute volgt u de Geul van Mechelen naar Epen. Wandel door de ongerepte natuur in het Heuvelland en stop voor een hapje of drankje onderweg. Volg de rode paaltjes, bewonder de idyllische Epermolen en geniet van de omgeving.
Bergdorpje Vijlen - Vaals

Bergdorpje Vijlen - Vaals

6,2 km

Volg deze prachtige route met als startpunt Mechelen. Kijk uit over steile hellingen en wandel door de prachtige natuur. Het pittoreske dorpje Vijlen ligt bovenop een heuvel en staat bekend om de Martinuskerk, de hoogst gelegen katholieke kerk van Nederland.
Wandelroute Savelsbos

Wandelroute Savelsbos

6,6 km

Neem uw hond mee en geniet van een uitdagende natuurwandeling in dit indrukwekkende hellingbos. Van een steile overgang van het Maasdal naar het plateau van Margraten. Start bij de parkeerplaats Sint Blasiushof in Cadier en Keer en volg de groene route.
Kasteel Neubourg route

Kasteel Neubourg route

7,2 km

Wandel door het Heuvelland ten zuiden van Gulpen langs hellingen en dalen. In Pesaken passeert u het majestueuze kasteel Neubourg. Volg de blauwe paaltjes en laat u leiden door de gehuchtjes Euverem, Crapoel en Landsrade. Een echte aanrader!
Miljoenenlijn-route Simpelveld

Miljoenenlijn-route Simpelveld

8,1 km

Voor treinliefhebbers is deze wandelroute uniek. U ziet het station en het erfgoedpark van De Miljoenenlijn: de historische spoorlijn door de heuvels en dalen van Zuid-Limburg. Met een beetje geluk ziet u de authentieke stoomtrein nog rijden.
Route des Vins Wahlwiller Eys

Route des Vins Wahlwiller Eys

10,1 km

Na het wandelen van deze prachtige en leerzame route weet u alles van de Zuid-Limburgse wijn rondom Eys en Wahlwiller. Onderweg passeert u maar liefst vijf wijngaarden met verbluffende uitzichten en vele wijnweetjes.
Groene hotspot: Het glooiende Geuldal

Groene hotspot: Het glooiende Geuldal

13 km

In het hart van Zuid-Limburg wacht het glooiende Geuldal, een groene hotspot voor natuurliefhebbers. Hier vindt u betoverende wandelroutes langs bossen, beekjes en velden.

Check alle routes door het Limburgse Heuvelland

Check alle routes door het Limburgse Heuvelland

Van korte wandelingen in de buurt tot dagwandelingen door de heuvels en dalen. U kunt het zelf zo sportief maken als u wilt. Er zijn meer dan 50 verschillende wandelroutes beschikbaar van Visit Zuid-Limburg.