Zoek & boek direct uw vakantie
Overzicht

Alles over fietsen

Het glooiende Geuldal is de droom van elke fietser. Heuvels, dalen, weilanden, bossen, idyllische dorpjes en heel veel gezellige terrasjes; de afwisselende omgeving zorgt voor eindeloos fietsplezier! Zowel voor de recreatieve fietsers als de racefietser of mountainbiker is het een waar fietsparadijs.

5 redenen waarom De Mechelerhof het fietsparadijs van Nederland is:

  • De Mechelerhof heeft vele fietsfaciliteiten zoals afsluitbare fietsenstallingen, een fietsreinigingsstation, privé fietskluizen en nog veel meer;
  • U kunt een elektrische (bak)fiets, mountainbikes en toerfietsen met 7 versnellingen huren. Meer lezen over fietsen te huur;
  • Wij zijn een officieel startpunt van Nederland Fietsland;
  • Wij zijn een official Trailhub van MOZL (Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg);
  • De Mechelerhof ligt direct aan verschillen fietsknooppunten.

Fietsknooppunten Zuid-Limburg

De Mechelerhof ligt direct aan het fietsknooppunten netwerk van Zuid-Limburg. Bij de uitgang vindt u het fiets knooppunt nummer 90. De knooppuntroutekaart ligt voor u klaar op de receptie (tegen betaling). Voor meer advies over mooie routes staan wij u graag te woord en hieronder hebben we alvast een aantal leuke routes voor u verzameld.

Fietsen door de Euregio

Fietsen door de Euregio

61 km

Via deze fietstocht ontdekt u de Zuid-Limburgse regio met pittoreske dorpjes als Vaals, Bocholtz en Wahlwiller. De route komt bijna langs ons park. Vanaf Bocholtz is het ook mogelijk om via de Kalkbaan-bewegwijzering het centrum van het Duitse Aken te bezoeken.
Natuurlijk Zuid-Limburg fietsroute

Natuurlijk Zuid-Limburg fietsroute

41 km

U fietst door het mooie Geuldal, langs diverse kastelen, door Valkenburg met de gezellige terrasjes, het Klooster van Wittem en over een hoogvlakte waar u mooie vergezichten over het Limburgse landschap heeft.
Hartje Heuvelland fietsroute

Hartje Heuvelland fietsroute

57 km

De naam van de Hartje Heuvelland fietsroute laat geen twijfel voor ruimte. In het hart van het Heuvelland loopt er geen meter asfalt vlak maar dat zorgt voor mooie uitzichten. De prachtige route start nabij De Mechelerhof. Geschikt voor de recreatieve fietser, mountainbike en racefiets.

Drie grenzenroute Vaals

Drie grenzenroute Vaals

44,9 km

Op één middag met de fiets drie landen aan doen? Dat kan alleen in Zuid-Limburg! Vanuit Vaals volgt u deze leuke route door de heuvels en het Drielandenpunt mag u natuurlijk niet overslaan. Een leuke fietsroute voor het hele gezin.
Een fietsroute én proeverij

Een fietsroute én proeverij

41,9 km

De route Proeven van Gerstenat is ideaal voor fiets- en bierliefhebbers. Tijdens de route wordt u langs diverse cafeetjes en terrasjes geleid waar u Limburgse speciaalbieren kunt proeven of bij de brouwerijen van Gulpener en Brand.
De vergezichtenroute

De vergezichtenroute

30,7 km

Het startpunt van deze route ligt in Epen. Zoals de naam al doet vermoeden geniet u onderweg van vele vergezichten en de mooie dorpjes Gulpen, Epen en Eys. Bedenk onderweg... na elke klim volgt een magnifiek uitzicht.
Rondom plateau Bocholtz Simpelveld

Rondom plateau Bocholtz Simpelveld

36,2 km

Vanuit Simpelveld, een prachtig nostalgisch dorpje, fietst u door het glooiende gebied tussen de Selzerbeek en Eyserbeek. Geniet van de prachtige dalen en pittoreske dorpjes en mooie weidelandschappen.
Kastelenroute Valkenburg aan de Geul

Kastelenroute Valkenburg aan de Geul

49,2 km

Liefhebber van kastelen én van fietsen? Deze route neemt u mee door het unieke heuvelland en zijn kastelen. Passeer dorpen als Margraten, Epen, Sippenaeken en Gulpen. Start de route bij fietsknooppunt 90 die bij de uitgang van de Mechelerhof ligt.