Menu
nl

Mechelen Family Ride, mountainbikeroute voor iedereen!

Super leuk nieuws! Vanaf nu kun je vanaf onze buitenplaats de Mechelen Family Ride fietsen. Deze laagdrempelige mountainbikeroute is ideaal om het mountainbiken eens uit te proberen, maar is ook heel geschikt voor de jeugd of om met hele gezin te rijden. De nieuwe route is op 21 juni 2021 geopend en we zijn heel trots dat onze buitenplaats het startpunt van de route is. 

De route heeft een lengte van 9,2 km en er zitten een paar klimmetjes in, een paar leuke afdalingen en bijna aan het eind van de route kun je zelfs door het water rijden. Deze “mountainbike-splash” is dé perfecte “mountainbike-doop”. De hele route is bewegwijzerd met makkelijk herkenbare bordjes.

De Mechelerhof is ook Official Trailhub en heeft uitgebreide fietsfaciliteiten. U kunt gratis parkeren op de grote parkeerplaats aan het begin van het park.

Family Ride

 

Initiatief van de Mechelen Family Ride

Leuk om te vermelden is dat deze  route een initiatief is van één van de eigenaren van De Mechelerhof , Gerben Bouma. Als enthousiaste mountainbiker zag hij mogelijkheden om in de buurt van Mechelen een route aan te leggen, die jeugd en ouders met kinderen zou aanspreken. De bestaande routes in Zuid-Limburg zijn vanwege de lengte en soms pittige klimmetjes en afdalingen minder geschikt voor jongere mountainbikers en gezinnen. De Mechelen Family Ride maakt mountainbiken leuk voor iedereen! Gerben Bouma hoopt met deze route nog meer mensen enthousiast te maken voor zijn geliefde sport. De route is verder opgepakt door de Stichting Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg en de gemeente Gulpen-Wittem. 

Check de route op MTBroutes.nl

Family Ride

Op de hoogte blijven van Buitenplaats Mechelerhof?

Dat kan! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Instagram.