Maak uw keuze

Duurzame accommodatie

Verantwoord papier

Buitenplaats de Mechelerhof probeert met respect om te gaan met haar omgeving en ziet duurzaamheid dan ook als een speerpunt in haar organisatie. Wij proberen de hoeveelheid drukwerk zo  laag mogelijk te houden.  Vandaar dat wij geen dikke en dure brochures drukken. Toch zien wij het als onze taak om u een fijne vakantie te bezorgen. Vandaar dat wij steeds proberen om de juiste balans te vinden.  Wij proberen om al het vuil gescheiden in te zamelen, vandaar dat u de mogelijkheid heeft om al uw  oud papier bij ons gescheiden in te leveren zodat wij gebruikt papier zoveel mogelijk kunnen laten hergebruiken. Wij willen u dan ook vragen om brochures en aan u verstrekte informatiekranten zoveel als mogelijk is aan ons te retourneren, zodat deze opnieuw gebruikt kunnen worden door de volgende gast. Als we hier samen verantwoord mee omgaan, dan komt dit het milieu zeker ten goede.

Groene Elektriciteit en GroenCertificaat

Buitenplaats de Mechelerhof is in het bezit van het Groencertificaat van GDF SUEZ Energie Nederland. Dat wil zeggen dat onze Groene Elektriciteit voor 100% is opgewekt met behulp van waterkrachtcentrales. Bij de opwekking van onze Groene Elektriciteit worden geen milieubelastende fossiele brandstoffen gebruikt en komen nauwelijks vervuilende stoffen vrij. Daarom is Groene Elektriciteit duurzaam.

Afvalscheiding

Zoals eerder al beschreven kunt u al uw vuil, waaronder uw oud papier, gescheiden inleveren. Op de Buitenplaats de Mechelerhof staan verschillende afvalbakken verspreid. Het overige vuilnis wordt op locatie voor u gescheiden, dus het is niet nodig om het plastic apart in te zamelen. Wat overblijft wordt via verbranding omgezet in groene stroom. Buitenplaats de Mechelerhof draait volledig op groene energie.

Schoonmaakmiddelen

Wij gebruiken in onze vakantiehuizen op Buitenplaats de Mechelerhof sinds kort ecologisch volledig afbreekbare schoonmaakmiddelen.

Digitaal communiceren

Veel van de huidige communicatie tussen mensen en bedrijven gaat tegenwoordig digitaal. Wij hebben al onze leveranciers gevraagd om zoveel mogelijk gebruik te maken van onze digitale brievenbus zodat er zo weinig mogelijk geprint en verstuurd  hoeft te worden. Mocht u een vraag hebben, dan willen wij u vragen om deze bij voorkeur per e-mail te verzenden, via ons mailadres info@mechelerhof.nl 

Verankering in het Heuvellandschap

Hoe korter de afstand die een product moet afleggen, des te beter is dat voor de kwaliteit van onze leefomgeving. Vandaar dat wij voor onze producten gebruik maken van de diensten  van onze lokale warme bakker en  onze eigen slager, beiden zijn gevestigd in Mechelen in het Heuvellandschap.  Mocht het van ver moeten komen omdat het eenvoudigweg niet hier in de regio verbouwd kan worden, dan kopen wij het liefst bij organisaties met een fairtrade keurmerk.

Inrichting vakantiewoningen

Voor de inrichting van de vakantiewoningen is het belangrijk om naar de lange termijn te kijken. Met andere woorden: de spullen die wij aanschaffen moeten duurzaam zijn en  lang meegaan. De aanwezige lampen die in de bungalows gebruikt worden, worden langzaam aan allemaal vervangen door spaarlampen of geschikte LED verlichting. Onze technische dienst maakt op ons autoluwe vakantiepark gebruik van een elektrisch aangedreven golfcar. 

Wat kunt u zelf aan duurzaamheid doen?

U kunt als gast eveneens een bijdrage leveren aan onze duurzaamheid door bijvoorbeeld niet meer water, gas of elektriciteit te gebruiken dan u nodig heeft. Schakel het licht en de apparatuur uit bij afwezigheid. U kunt bijvoorbeeld de stekker van het koffiezetapparaat eruit trekken als u deze niet gebruikt. Zet in de koudere periodes van het jaar uw thermostaat op 15 graden Celsius een half uur voordat u naar bed gaat; u zult zien dat het dan nog steeds prettig warm is in uw accommodatie, terwijl u toch veel energie bespaart. Probeer de koelkast altijd zo vol mogelijk te houden, bijvoorbeeld met flessen water.  De koelkast gebruikt dan aanzienlijk minder energie.