Maak uw keuze

Amstel Gold Race 2020

Wedstrijd- en toerversie van de Amstel Gold Race

Kijk ook in 2020vnaar de wielerklassieker Amstel Gold Race vanuit de Mechelerhof!

De Amstel Gold Race is het belangrijkste  eendaagse profwielerevenement van Nederland. In 2020 vindt de 53e editie van de Amstel Gold Race plaats op 20 en 21 april. Sinds 2009 is het evenement onderdeel van UCI World Tour. De Amstel Gold Race voor profs wordt ieder jaar in Zuid-Limburg georganiseerd. Maar ook 15.000 wielertoeristen kunnen aan de Amstel Goldrace meedoen. Velen van hen brengen de nacht door op de Mechelerhof!  Voordeel van een overnachting op de Mechelerhof is dat alle 3 de toertochten langs ons park komen. Gemakkelijker kunnen wij het voor u niet maken! Ook de profkoers passeert jaarlijks ons park! Wij hebben eigen parkeergelegenheid.

Amstel Gold Race 

De Amstel Gold race voor wielertoeristen vond in 2017 plaats op 15 en 16 april. Ook in 2017 waren er weer zes verschillende afstanden voor toerrijders, zodat iedereen die van fietsen houdt de uitdaging kan aangaan op het traject van de Amstel Gold race. De afstanden variëren, naar keuze, van 60 km, 100 km, 125 km, 150 km, 200 km tot 240 km. En natuurlijk passeerde het toerpeloton en het wedstrijdpeloton ook dit jaar weer onze Buitenplaats de Mechelerhof. De Markt in Maastricht was in 2018wederom het decor van de start van de officiële  Amstel Gold Race voor heren en dames. De eindstreep van de Amstel Gold Race lag in Valkenburg. Het was weer een leuke en spannende profkoers! Enrico Gasparotto was in 2016 de snelste aan de meet! In 2017 was Phillipe Gilbert de snelste na een spannende finale. Op de bekende beklimmingen van de Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg en Keutenberg werd er flink aan de boom geschut, met gevolg een uitgedunde groep met enkel nog de favorieten op de kop van de koers, In 2018 ging Mathieu van der Poel als eerste over de finish!

Geschiedenis van de Amstel Gold Race

Op 20 oktober 2010 overleed Herman Krott. Hij organiseerde sinds 1966 de Amstel Gold Race. In 1996 trad zijn vriend en voormalig wielrenner Leo van Vliet in zijn voetsporen. Sinds 2005 eindigt de Amstel Gold Race in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Van 2005 tot 2012 finishten de profwielrenners op de top van de Cauberg in Valkenburg, maar sinds 2013 ligt de finish 1,8 km verder op de Rijksweg te Vilt. Sinds 2017 is de finale dan weer gewijzigd. De laatste beklimming van de Cauberg is geschrapt, hopende op een vroeg finale vanaf de Kruisberg / Eyserbosweg. Dit met succes, het werd een spetterende finale waarin Phillipe Gilbert en Michael Kwiatkowski streden om de zege. Beroemde wielrenners als Eddie Merkx, Bernard Hinault, Joop Zoetemelk, Erik Zabel, Michael Boogaard en natuurlijk de legendarische Jan Raas hebben de wielerklassieker de Amstel Gold Race op hun erelijst staan!