Vier het 30-jaar jubileum van De Mechelerhof samen met ons!

Een mijlpaal om te vieren

Dit jaar markeert een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van Buitenplaats de Mechelerhof: ons 30-jarig jubileum! Al drie decennia lang bieden wij onze gasten een unieke vakantie-ervaring in het prachtige Limburgse heuvellandschap. Ter ere van deze speciale gelegenheid nodigen wij u uit om samen met ons te vieren.

Reserveer uw verblijf

Speciale Jubileum aanbiedingen

Om dit feestelijke jaar extra bijzonder te maken, hebben we een aantal exclusieve jubileumaanbiedingen voor u samengesteld:

Ontvang een gratis vlaai bij een verblijf met aankomst op vrijdag 12 juli of zaterdag 13 juli 2024.

Boek dit weekend

Profiteer van korting tot 30% op een reservering  met verblijf tussen 5 en 26 juli 2024.

* De korting is niet geldig voor de 4 persoons premium vakantiewoning gelijkvloers en de 6 persoons premium vakantiewoning XL en niet geldig voor reeds gemaakte reserveringen.

Onze geschiedenis

Sinds de opening in 1994 hebben we talloze herinneringen gecreëerd voor onze gasten. Gelegen in het schilderachtige Zuid-Limburg, heeft deze vakantiebestemming door de jaren heen talloze gasten verwelkomd en hen voorzien van een unieke en onvergetelijke vakantie-ervaring.

Beginjaren

Toen Buitenplaats de Mechelerhof voor het eerst haar deuren opende, was het meteen een groot succes. Het vakantiepark bood een breed scala aan faciliteiten die perfect waren voor zowel gezinnen als stellen. Het hoogtepunt was ongetwijfeld het buitenzwembad, waar gasten tijdens de warme zomermaanden konden afkoelen en ontspannen. Naast het buitenzwembad was er ook een binnenzwembad, zodat bezoekers het hele jaar door van waterpret konden genieten, ongeacht het weer.

Horeca en ontspanning

Het park beschikte ook over een gezellige restaurant met een uitnodigend terras. Deze plek werd al snel een populaire ontmoetingsplaats voor gasten. Hier konden ze genieten van heerlijke maaltijden, verfrissende drankjes en vooral de ontspannen sfeer. Het terras bood een prachtig uitzicht op het omliggende heuvellandschap, wat bijdroeg aan het ultieme vakantiegevoel.

Activiteiten en vermaak

In de loop der jaren heeft Buitenplaats de Mechelerhof zich steeds verder ontwikkeld en verbeterd. Het vakantiepark introduceerde tal van activiteiten en faciliteiten om aan de wensen van haar gasten te voldoen. Van speelterreinen voor de kleintjes tot  wandel- en fietstochten door de prachtige Limburgse natuur – er was altijd iets te doen voor jong en oud.

Verandering en groei

Buitenplaats de Mechelerhof heeft door de jaren heen diverse veranderingen en aanpassingen ondergaan. Hoewel sommige faciliteiten, zoals de zwembaden en de horeca, niet meer beschikbaar zijn, heeft het park zich ontwikkeld tot een ideale bestemming voor wandelaars en fietsers.

U wandelt vanaf De Mechelerhof direct het heuvelland in, de bossen in of langs De Geul naar omliggende dorpen. Bij de receptie en in onze app zijn er talloze korte en langere wandelroutes beschikbaar.

Voor fietsers zijn er verschillende faciliteiten beschikbaar zoals fietskluizen en afsluitbare fietsenstallingen, een fietsreinigingsstation waar u uw mountain- of gravelbike kunt schoon spuiten, fietsverhuur en fietsgereedschap. En natuurlijk zijn er ook voor de fietsers volop fietsroutes verkrijgbaar.

Benieuwd naar het park nu?

Reserveer uw verblijf

De vakantiewoningen zijn gemoderniseerd om aan de hedendaagse comforteisen te voldoen, waardoor u kunt genieten van een ontspannen verblijf te midden van het prachtige Limburgse heuvellandschap. De woningen zijn eigendom van particuliere eigenaren die de woningen met veel aandacht en zorg inrichten. Zo heeft elke woning zijn eigen sfeer.  Op deze pagina vertellen eigenaren van het eerste uur over hun band met De Mechelerhof en hun vakantiewoning.

Er is veel verander in de loop der jaren maar wat altijd hetzelfde is gebleven, is de persoonlijke en gastvrije sfeer die het park zo bijzonder maakt. Er is nog tijd voor een praatje en onze medewerkers helpen u graag  om uw verblijf op De Mechelerhof tot een onvergetelijke vakantie te maken.

Verhalen van vroeger

Het verhaal van Marian en Jacq

''Wij zijn Marian en Jacq, beiden van Limburgse geboorte. Het was in 1993, toen we bij toeval een advertentie zagen waarin vakantiewoningen werden aangekondigd in Limburg. Dit leek ons de perfecte oplossing: een eigen uitvalsbasis in Limburg waar we in de weekenden met ons toen nog jonge gezin konden verblijven, dichter bij familie. Het was een droom die werkelijkheid werd!

Voor ons is de woning op De Mechelerhof geen tweede huis, maar een tweede thuis. Een van de meest bijzondere herinneringen die ik, Marian, heb, zijn de één-op-één weekenden met elk van onze vier kinderen bij de overgang van de basisschool naar de middelbare school. Tijdens de heerlijke wandelingen en fietstochten door de Limburgse heuvels konden we in alle rust samen praten over het afsluiten van een periode en het uitkijken naar een nieuwe fase.

Tot op de dag van vandaag wordt er regelmatig gebruik gemaakt van onze vakantiewoning door de hele familie, in allerlei verschillende samenstellingen. Onze inmiddels volwassen kinderen gaan er zelf naartoe met vrienden en vriendinnen om te genieten van het buitenleven en het bourgondische karakter van Zuid-Limburg. Wandelen, fietsen, lekker eten bij de Italiaan in het dorp, terrasjes… ‘bon viveren’ noem ik het zo treffend.

En binnenkort gaan wij voor het eerst met ons eerste kleinkind naar De Mechelerhof. Een familietraditie wordt voortgezet, en we kunnen niet wachten om nog meer herinneringen te maken in ons tweede thuis.

De afgelopen 30 jaar zijn voor ons gevuld met liefde, lachen en onvergetelijke momenten op Buitenplaats de Mechelerhof. We kijken ernaar uit om nog vele jaren hier door te brengen en nieuwe hoofdstukken toe te voegen aan ons verhaal.''

Het verhaal van Ellen Aries

Een levendig jongetje op De Mechelerhof,

''Vanaf mei 1996 ben ik met mijn dochter en zoon heel wat keren op De Mechelerhof geweest, meestal in de meivakantie. We genoten enorm van de mooie ligging van de appartementen in de Limburgse heuvels en vooral ook van het zwembad dat toen nog open was.

Het was mijn zoon Jeroen die enige keren voor consternatie heeft gezorgd. De eerste keer in 2002, hij was toen zeven jaar. Met een paar kinderen van andere gasten was hij een balletje aan het trappen. Ze hadden een hoop plezier totdat de bal in de buurt kwam van het muurtje dat daar staat. Een stukje beton steekt daar uit ( voor een kraantje?). Hij wilde de bal oprapen, maar stootte zijn hoofd tegen het beton met een flinke hoofdwond tot gevolg. Als een soort wetmatigheid gebeuren dit soort dingen altijd in het weekend als de huisartsenpraktijken dicht zijn. Omdat er toch wel even naar gekeken moest worden, moesten wij naar de eerste hulp in het ziekenhuis in Heerlen. Daar troffen wij een joviale hulpverlener die hem wel weer mooi zou maken. Liggend op de onderzoekstafel had Jeroen praatjes voor tien. Hij vond het prachtig daar en vroeg van alles. Om de tetanusinjectie en de verdoving maalde hij totaal niet. Nadat hij was voorzien van een paar hechtingen konden wij onze vakantie voortzetten.

In 2007 wilde ik onze “traditionele” wandeling maken naar de ijsboer in Camerig, heen langs de kleine Geul, terug via de Bommerigerweg. Maar Jeroen, inmiddels 12 en puber, had geen zin. Mokkend liep hij achter ons aan. Zelfs het vooruitzicht van een ijsje hielp niet. Mijn dochter en ik waren het zat, negeerden hem en liepen stug door. Hij raakte steeds meer achterop. Op een gegeven moment liep hij een heuvel op in de richting van de Bommerigerweg. Onder het motto “laat maar begaan hij weet de weg” zijn we een ijsje gaan halen. Over de Bommerigerweg liepen we terug naar de Mechelerhof. We hadden verwacht Jeroen bij het appartement aan te treffen, maar daar was hij niet. Maar waar dan wel? We zijn een stukje naar het Geuldal gelopen, maar daar zagen we hem niet. Op de Bommerigerweg ook geen spoor van hem. Waar moet je dan gaan zoeken? Inmiddels waren we een uur verder en nog steeds geen Jeroen Ik begon me toch wel wat ongerust te maken. Nog maar weer een poging doen en ja hoor, op de toegangsweg tot de Mechelerhof kwamen vriendelijke wandelaars hem terugbrengen. Hij was te ver doorgelopen en in het dorp terecht gekomen. Pas later toen ik mijn telefoon had opgeladen zag ik de talloze gemiste oproepen….

Vorige maand heb ik de ijsboer nog bezocht en met weemoed gekeken naar “de heuvel van Jeroen”. Jeroen is nu 29 jaar en loopt stage voor zijn opleiding tot physician assistent op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis. Hij hecht nu de wonden van andere onstuimige jongetjes!''

Het verhaal van Jeroen Reijne - van der Veldt

''Het jaar 2024, het jaar waarin ik 30 jaar oud ben geworden. Maar ook het jaar waarin De Mechelerhof 30 jaar bestaat. Vanaf het prille begin in 1994 ben ik al van de partij. Met mijn ouders en samen met opa en oma gingen wij in de zomer van 1994 voor het eerst op vakantie naar De Mechelerhof. En nu, 30 jaar later kom ik er nog steeds jaarlijks met veel plezier mijn vakantie vieren.

Voor de gelegenheid ben ik eens in het archief gedoken en heb veel leuke foto’s gevonden van onze vakanties in Mechelen. Als je zo de verschillende foto’s bekijkt komen er mooie herinneringen en historie naar boven. Van ’t Stegelke tot het zwembad en van de kinderdisco tot de mooie herinneringen met mijn familie die ik heb gemaakt. Je kunt wel zeggen dat het een soort van “tweede thuis” is. Wat heb ik veel plezier beleefd de afgelopen jaren.

Gelukkig heb ik het “Mechelerhof virus” ook weten over te dragen op mijn partner. Dit zorgt ervoor dat wij de komende jaren ook zeker weer van de partij zijn. Maar het is niet alleen het vakantiepark waar ik mooie herinneringen aan heb. Ook het goede en fijne contact met de medewerkers van De Mechelerhof vind ik waardevol en jullie wil ik dan ook bedanken voor de gastvrijheid en gezelligheid die jullie hebben gegeven de afgelopen jaren. Dit is mede de reden geweest dat ik nog steeds graag langskom. Ik zou zeggen: op naar de volgende 30 jaar! Ik ben er bij!'' #Mechelerhof30jaar

Het verhaal van

''Mijn eerste bezoek aan De Mechelerhof was in oktober 1994. Ik was toen met mijn ouders en grootouders, en we verbleven in de appartementen 109 en 110. Die twee appartementen werden al snel ons vaste stekje voor vele jaren.

Hoe we bij De Mechelerhof terechtkwamen, is een leuk verhaal. De vader van de schoondochter van mijn opa ging regelmatig naar hotel Brull. Op een dag vertelde hij mijn opa en oma over een nieuw vakantiepark in Mechelen en raadde hij hen aan om daar eens heen te gaan. We volgden zijn advies op en dat bleek een gouden tip.

Tot 2013 vierden we altijd samen met mijn ouders en grootouders onze vakanties op De Mechelerhof. Daarna wisselde de samenstelling van ons reisgezelschap. Soms gingen we met opa en oma, andere keren met mijn partner Lesley. Maar hoe de groep ook was samengesteld, De Mechelerhof bleef een constante.

Wat ik het meest waardeer aan De Mechelerhof is moeilijk in één woord te vatten. Natuurlijk dragen de prachtige omgeving, de mooie appartementen en de vriendelijke medewerkers bij aan de charme van het park. Maar wat De Mechelerhof echt bijzonder maakt, is het gevoel van thuiskomen dat ik er altijd ervaar. Ook al gaan we vaak op vakantie naar het buitenland, er is altijd een verlangen om terug te keren naar De Mechelerhof. Dat gevoel zal altijd blijven.

In de omgeving van De Mechelerhof is zoveel moois te zien en te doen. Zelf genieten we altijd van wandelingen in het heuvelland. Daarnaast zijn wijngaard Sint Martinus en de steden Aken en Maastricht altijd leuk en gezellig om te bezoeken. Een ritje met de stoomtrein is ook een bijzondere ervaring die ik iedereen kan aanraden.

De Mechelerhof zal altijd een speciale plek in mijn hart houden. Het is ons tweede thuis, een plek waar ik altijd weer naar terug wil keren.''

Herinneringen aan vroeger? Deel ze met ons!

We nodigen al onze gasten, oud en nieuw, uit om hun mooiste herinneringen aan Buitenplaats de Mechelerhof met ons te delen. Stuur uw verhalen en foto's naar info@mechelerhof.nl of deel ze op social media met de hashtag #Mechelerhof30jaar. De mooiste inzendingen maken kans op een gratis weekendverblijf.

Dankwoord

We willen deze gelegenheid ook benutten om al onze gasten, medewerkers en partners te bedanken voor hun voortdurende steun en vertrouwen. Dankzij jullie kunnen we dit prachtige jubileum vieren. We kijken ernaar uit om nog vele jaren samen onvergetelijke momenten te creëren.